Βραδιά Μη Βίας για το Σύνταγμα

SyntagmaΒραδιά Μη Βίας για το Σύνταγμα, Πέμπτη 7 & 14 Φλεβάρη 2013, στις 7μ.μ. στο Καφενείο της Ακαδημίας Πλάτωνος.

Η κατάληψη της πλατείας Συντάγματος που έγινε την άνοιξη και το καλοκαίρι του 2011 είναι πιθανώς η πιο αξιοσημείωτη μη βίαιη κοινωνικοπολιτική δράση των τελευταίων ετών. Παράλληλα, αποτελεί ένα μοναδικό παράδειγμα ευρείας κοινωνικής κινητοποίησης που προκάλεσε αμηχανία στη κρατική μηχανή και αισιοδοξία σε αυτούς που ήλπιζαν σε κοινωνικές αλλαγές.

Τι έγινε τότε και πώς το διαχειριστήκαμε ως κοινωνία; Τι έχει μείνει σήμερα, περίπου ενάμιση χρόνο μετά; Τι κάνουμε από εδώ και στο εξής;

Αυτά είναι ερωτήματα που θα συζητήσουμε και θα προσπαθήσουμε να απαντήσουμε την ερχόμενη Πέμπτη 7 Φλεβάρη 2013 στο Καφενείο της Ακαδημίας Πλάτωνος. Η εκδήλωση αρχίζει στις 19.00, ενώ το μπαρ του καφενείου θα είναι ανοιχτό από τις 18.00 μέχρι τις 19.00 και στα διαλείμματα. Κατά τη διάρκεια της συζήτησης το μπαρ θα παραμένει κλειστό. Θα προσπαθήσουμε να κλείσουμε τη βραδιά πριν τις δώδεκα, ώστε να προλάβουν τη συγκοινωνία όσοι δεν έχουν μέσο. Επειδή, ωστόσο, το θέμα είναι μεγάλο, ίσως χρειαστεί να συνεχίσουμε τη συζήτηση και την ακόλουθη Πέμπτη 14/2.

Η συζήτηση θα έχει ορισμένη δομή. Αυτό γίνεται με σκοπό να επιτευχθεί μεγαλύτερη εστίαση στο θέμα και για να υπάρξει η ευκαιρία να εκφραστούν στο σύνολό τους οι συμμετέχοντες. Θα χωριστούμε σε ομάδες εργασίες, μέσα στις οποίες οι συμμετέχοντες θα έχουν το χρόνο να έρθουν σε επαφή και να ανταλλάξουν απόψεις. Οι ομάδες αυτές θα κληθούν να απαντήσουν συγκεκριμένες ερωτήσεις σχετικά με το θέμα και στο τέλος κάθε κύκλου ένα μέλος από κάθε ομάδα θα συνοψίζει τις απόψεις που συζητήθηκαν μέσα σε αυτή, οι οποίες θα καταγράφονται σε flipchart. Γενικά, δεν θα υπάρχει η δυνατότητα προσωπικών τοποθετήσεων ενώπιον της ολομέλειας των συμμετεχόντων ούτε η δυνατότητα απευθείας διαλόγου ανάμεσα σε δύο μέλη διαφορετικών ομάδων. Οι διάλογοι αυτοί μπορούν να γίνουν στα διαλείμματα και μετά το τέλος της εκδήλωσης. Είναι απαραίτητο οι συμμετέχοντες να αισθάνονται άνετα με τη συγκεκριμένη δομή συζήτησης έτσι, ώστε να το διασκεδάσουν αλλά και να ωφεληθούν όσο το δυνατό περισσότερο.

Η εκδήλωση έχει ελεύθερη είσοδο. Θα υπάρχει κουτί ελεύθερης συνεισφοράς για όποιον θέλει να μας ενισχύσει οικονομικά ως ανταπόδοση για αυτά που θα κερδίσει από την εκδήλωση και για τη δουλειά που έχει γίνει από την πλευρά μας.

Μπορείτε να προσκαλέσετε τους φίλους και γνωστούς σας που θεωρείτε ότι θα ενδιαφέρονταν.

Σας περιμένουμε στο Καφενείο!

Φιλικά,

Γιώργος Τσιτσιρίγκος

"Λοκροί στο Δάσος"

http://lokroi-dasos40.blogspot.gr/2011/03/blog-post.html