Δελτία Τύπου

 

 

«Tα αντιβιοτικά σκοτώνουν τα βακτήρια, όχι τους ιούς»

ΑντιβιοτικάΕΕ- Yπερβολική χρήση αντιβιοτικών:

«Tα αντιβιοτικά σκοτώνουν τα βακτήρια, όχι τους ιούς»

υπενθυμίζει η Σ. Κυριακίδου

Την παραμονή της Ευρωπαϊκής Ημέρας Ευαισθητοποίησης για τα Αντιβιοτικά (EAAD), οι μισοί Ευρωπαίοι εξακολουθούν να πιστεύουν λανθασμένα ότι τα αντιβιοτικά σκοτώνουν τους ιούς, αναφέρει πανευρωπαϊκή έρευνα για τη μικροβιακή αντοχή, σύμφωνα με ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Ταυτόχρονα το 23% των ερωτηθέντων έχει λάβει αντιβιοτικά τον περασμένο χρόνο, το χαμηλότερο ποσοστό από το 2009, γεγονός που δείχνει ότι αποδίδουν οι προσπάθειες των κρατών μελών και της Επιτροπής να συμβάλουν στην ευαισθητοποίηση των πολιτών σχετικά με τους κινδύνους της υπερβολικής χρήσης,

Μπροστά στις εκλογές

Μια Καλύτερη Ζωή Είναι Εφικτή

Syntagma

 Οι Έλληνες πολίτες θα βρεθούμε σε λίγες μέρες μπροστά στο δίλημμα αν θα ψηφίσουμε και τι θα ψηφίσουμε. Μέχρι σήμερα η πείρα μας έχει δείξει ότι λίγα έχουμε να περιμένουμε από τους υποψήφιους, που άλλα λένε πριν και άλλα πράττουν μετά τις εκλογές.

Όμως τώρα, σ’ αυτές τις εκλογές, οι καταστάσεις είναι πολύ κρίσιμες. Οι

Οχι στο ξεπούλημα των Μεσων Μεταφοράς

μμΗ ΒΙΟΖΩ ως μάχιμος συλλογικός φορέας πολιτών – καταναλωτών, εκφράζει την συμπαράστασή της στους απεργούς των Μέσων Μεταφοράς (ΜΜ).

Εμείς επειδή δεν βλέπουμε μόνο το δέντρο αλλά το δάσος θεωρούμε ότι η «ταλαιπωρία» των μετακινήσεων που συνεπάγεται η απεργία και ο αγώνας των εργαζομένων στα ΜΜ, είναι για άλλη μια φορά συνέπεια της αντεργατικής τακτικής και αντίληψης της κυβέρνησης και της τρόικας.

Θεωρούμε ότι οι χειρισμοί και οι στόχοι των εφαρμοστών του Μνημονίου είναι οι πραγματικοί κίνδυνοι για τον λαό και τον τόπο μας.

Οι προθέσεις τους είναι ευανάγνωστες. Τώρα θέλουν να

Εφυγε αναπάντεχα απο τη ζωή ο Σπύρος Σγούρος

Spyros_SgourosΣοκαρισμένο το οικολογικό κίνημα εντός και εκτός ελληνικών συνόρων

Tην Δευτέρα 21/5 στις 17:30 η κηδεία

Ο Σπύρος Σγούρος, Γενικός Δ/ντης της ΔΗΩ, ένας από τους θεμελιωτές της Βιολογικής Γεωργίας στην Ελλάδα και μέλος των Οικολόγων Πρασίνων, έφυγε εντελώς ξαφνικά από τη ζωή απο ανακοπή καρδιάς ενώ κοιμόταν.

Η ΒΙΟΖΩ εκφράζει βαθύτατα συλληπτήρια και εύχεται κουράγιο στην οικογένεια του.

Γεννήθηκε στην Κέρκυρα, το 1962. Ήταν γεωπόνος , Πτυχιούχος Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, Τμήμα Γεωργικής Οικονομίας. Από το 1994 μέχρι και και σήμερα ήταν Γεν. Διευθυντής του Οργανισμού ΔΗΩ – Οργανισμός Ελέγχου και Πιστοποίησης Βιολογικών. Συμμετείχε

Απόκριες... Όπως παλιά!

Γλέντι, τραγούδι και χορός

Στα γραφεία της ΒΙΟΖΩ το ερχόμενο Σάββατο

apokries

Ανοίξτε τα σεντούκια σας!

Το ξέρουμε… Δεν θα βρείτε λίρες…

Θα βρείτε όμως εκείνο το

Ελληνικά και με τη... βούλα

Τους πρώτους πολύτιμους καρπούς της αρχίζει να αποφέρει η πρωτοβουλία της Πανελλήνιας Ένωσης Καταναλωτών «ΒΙΟΖΩ», για την στήριξη των ποιοτικών ντόπιων προϊόντων, τόσο απο την πολιτεία όσο και απο τους ίδιους τους καταναλωτές. Μετά την θετική απήχηση που είχε η ιδέα απο τα συνδικάτα, αλλά και το καταναλωτικό κίνημα της χώρας... γεννιέται τώρα σε παγκόσμια πρώτη –και βάσει συγκεκριμένων προτύπων- το «σήμα περί ελληνικής προέλευσης»! Για το εν λόγω θέμα και για να λυθούν οι όποιες απορίες, προγραμματίζεται να δοθεί συνέντευξη Τύπου εντός των επόμενων ημερών. Ξεκαθαρίζεται βεβαίως, το εν λόγω σήμα δεν θα έχει καμία σχέση με τα... αυθαίρετα γαλανόλευκα σημαιάκια που συνηθίζεται σήμερα να κοσμούν τα αγνώστου προέλευσης προϊόντα της ελληνικής αγοράς...

Ευτυχισμένο, αγωνιστικό και βιολογικό το 2011!

dendroΕυχόμαστε το 2011
Να ζήσουμε και όχι απλά να επιζήσουμε!
Όλοι μαζί κι όχι μεμονωμένα άτομα μάζας


Ήταν στραβό το... κλίμα, το 'φαγε κι ο "γάιδαρος"

Δελτίο Τύπου του ΔΣ της ΒΙΟΖΩ

Έχουμε καλοκαίρι, Δεκέμβρη μήνα!

Οι καιροί ου μενετοί

τιφον40 περιβαλλοντικές συλλογικότητες και πολλοί ευαισθητοποιημένοι πολίτες θα μαζευτούμε το Σάββατο το μεσημέρι στο Σύνταγμα για να στείλουμε μήνυμα στους παγκόσμιους κυβερνήτες στη σύνοδο του ΟΗΕ στο Κανκούν να αποδεκτούν μια δίκαιη διεθνή δεσμευτική συμφωνία που να προβλέπει τη δραστική μείωση των ρύπων

Ο πλανήτης μάς έχει ανάγκη, και εμείς έχουμε ανάγκη έναν υγιή πλανήτη.

Μπήκε ο Δεκέμβρης και δεν έχουμε δει ακόμα ούτε χιόνι, ούτε βροχή, ενώ το θερμόμετρο συνεχίζει να μας

Ηλεκτροσόκ οι αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ

Αυξάνουν το κόστος στους εργαζόμενους καταναλωτές και το μειώνουν στους ρυπαντές – μεγαλοκαταναλωτές

ΔΕΗΗλεκτροσόκ σε βάρος των εργαζόμενων καταναλωτών μπορούν εύκολα να χαρακτηριστούν οι εξαγγελλόμενες νέες αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ. Το μεγαλύτερο βάρος των αυξήσεων, που έρχονται από τον Ιανουάριο του 2011, πέφτει σε αγρότες και μικρές οικιακές καταναλώσεις, που θα πληρώνουν μέχρι και 13,7% ακριβότερα το ηλεκτρικό ρεύμα.

Κι αν προκαλεί προβληματισμό η χθεσινή ανακοίνωση της πρώτης δόσης από το υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής (ΥΠΕΚΑ), σε βάθος τριετίας αναμένονται ανατιμήσεις… πάνω από 30%

Συνάντηση ΒΙΟΖΩ με Μ. Καραβασίλη

KaravasiliΣυνάντηση με την Μαργαρίτα Καραβασίλη, Ειδική Γραμματέα Επιθεώρησης Περιβάλλοντος και Ενέργειας του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής (ΥΠΕΚΑ), είχε σήμερα το Δ.Σ. της ΒΙΟΖΩ. Η συζήτηση πραγματοποιήθηκε στο ΥΠΕΚΑ και επί τάπητος τέθηκαν τα τρέχοντα όσο και φλέγοντα περιβαλλοντικά ζητήματα του τόπου μας Σπερχειός – Μαλιακός, Οίτη – Γκιώνα και το νερό της Αθήνας.

Οι καταναλωτές συμπαραστέκονται στον αγώνα των αγροτών

Η ΒΙΟΖΩ εκφράζει την αλληλεγγύη της στον αγώνα των αγροτών, εκτιμώντας ότι οι στυλοβάτες του πρωτογενούς τομέα τροφής δικαιούνται αξιοπρεπή αμοιβή για τους κόπους τους. Η θεραπεία από τη γάγγραινα δεν επιτυγχάνεται με ασπιρίνη. Οι μεσάζοντες, οι κερδοσκόποι και τα καρτέλ, που απομυζούν το αγροτικό εισόδημα, καθώς και το εισόδημα των καταναλωτών, αγοράζοντας κοψοχρονιά τα προϊόντα στο χωράφι και πολλαπλασιάζοντας την τιμή τους όταν πια αυτά φτάσουν στο ράφι, είναι γάγγραινα για καταναλωτές και αγρότες. Είναι καιρός ο γεωργός, ο κτηνοτρόφος, ο ψαράς να έρθουν σε απευθείας συναλλαγή με τον καταναλωτή. Για να έχουν κέρδος και αυτοί που παράγουν και αυτοί που αγοράζουν το τελικό προϊόν. Στα πρότυπα ενός παραδοσιακού συστήματος που καταργήθηκε τις τελευταίες δεκαετίες.

Υπάρχουν εκτάσεις για ΑΠΕ ... Οι στέγες!

Εποικοδομητική συνάντηση με τον Υφυπουργό Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής (ΥΠΕΚΑ), κ. Γιάννη Μανιάτη και τον Γενικό Γραμματέα Ενέργειας κ. Κώστα Μαθιουδάκη, είχε το Δ.Σ. της ΒΙΟΖΩ την περασμένη Πέμπτη, 3 Δεκεμβρίου.Το Δ.Σ. της ΒΙΟΖΩ ζήτησε από το ΥΠΕΚΑ την αύξηση του ποσοστού διείσδυσης των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ) στο ενεργειακό μείγμα κατά 30% μέχρι το 2020 και με την προϋπόθεση του σεβασμού του περιβάλλοντος.

Οι καταναλωτές συμπαραστέκονται στον αγώνα των αγροτών!

agrotesΑπευθείας συναλλαγή καταναλωτών και αγροτών!


Η Διοίκηση της ΒΙΟΖΩ εκφράζει την αλληλεγγύη της στον αγώνα των αγροτών, εκτιμώντας ότι οι στυλοβάτες του πρωτογενούς τομέα τροφής δικαιούνται αξιοπρεπή αμοιβή για τους κόπους τους.


Όταν ακόμη και η Αγγλία παραδέχεται(*) ότι η ενίσχυση της τοπικής παραγωγής βοηθάει την οικονομία της και την προσπάθεια ενάντια στην κλιματική αλλαγή, είναι ηλίου φαεινότερο ότι η πολιτική της παγκοσμιοποίησης απέτυχε να λύσει το πρόβλημα των φτηνών

Ο Μοράλες αφουγκράζεται μαζί μας τη Μητέρα Γη

MoralesΟ πρόεδρος του Πολυεθνικού Κράτους της Βολιβίας, Έβο Μοράλες, ανήκει στην ινδιάνικη φυλή και είναι γνωστή σε όλους η αγάπη των Ινδιάνων για τη Φύση. Ανέκαθεν στην Ιστορία τους σέβονταν την πλάση που τους περιέβαλε και έχτισαν τον πολιτισμό τους διαβάζοντας καθημερινά, και κάθε στιγμή τα μηνύματά της. Στις 20 – 22 Απριλίου 2010 στην Κοτσαμπάμπα της Βολιβίας ο Μοράλες οργανώνει την «Παγκόσμια Συνδιάσκεψη των Λαών για τη Κλιματική Αλλαγή και τα Δικαιώματα της Μητέρας – Γης». Όταν κανείς ακούει τη φράση: «Δικαιώματα της Μητέρας – Γης» σιγουρεύεται πως αυτή η Συνδιάσκεψη καμία σχέση δεν θα έχει με την ιδίου θέματος υπερπαραγωγή της Κοπεγχάγης. Σιγουρεύεται πως αυτή δεν θα είναι «ναυάγιο», αλλά σωσίβιο... Για τις συνειδήσεις μας, τις σκέψεις και τις προσπάθειες όπου αυτές γίνονται. Στο πλαίσιο αυτό και με πολλές ελπίδες για έναν πιο υγιή πλανήτη ο πρόεδρος της Βολιβίας απηύθυνε κάλεσμα και στις συλλογικ

Να σβήσουμε τη... φωτιά των διοδίων

Χιλιόμετρο και... εγκεφαλικό έχει καταντήσει η διέλευση των οδηγών απο τα εθνικά οδικά δίκτυα, καθώς χωρίς να λαμβάνεται υπόψη η οικονομική κρίση που μαστίζει το λαό, το αντίτιμο των διοδίων αυξάνεται με ιλιγγιώδεις ρυθμούς και ουσιαστικά αδικαιολόγητα. Όπως ήταν φυσικό, το ληστρικό καθεστώς προκάλεσε τσουνάμι αντιδράσεων απο αγανακτισμένους πολίτες οι οποίοι -εδώ και δύο εβδομάδες τουλάχιστον- οργανώνουν κινητοποιήσεις και παρεμβάσεις σε κομβικά σημεία όλης της χώρας στέλνοντας σαφές μήνυμα στη νέα κυβέρνηση. Το νέο σύστημα πληρωμής διοδίων, που βασίζεται στη χιλιομετρική απόσταση που διανύουν οι οδηγοί στο τμήμα του αυτοκινητοδρόμου Αθήνα - Λαμία τέθηκε σε εφαρμογή από το πρωί της Τρίτης 29 Σεπτεμβρίου.

Ο βασιλιάς είναι γυμνός

Άρχισαν να έρχονται σιγά - σιγά τα μαντάτα πως ο «βασιλιάς Ταμιφλού» είναι... γυμνός. Ευτυχώς που ο ιός είναι πολύ πιό ήπιος ακόμα κι από την εποχιακή γρίπη. Για μια ακόμα φορά το ταμιφλού αποδείχτηκε λιγότερο ελπιδοφόρο από τη μαζική υστερία, που δημιούργησαν τα μαζικά μέσα ενημέρωσης με την καθοδήγηση κράτους και φαρμακευτικών εταιρειών. Η αρπαχτή στις τσέπες των καταναλωτών ήδη έχει γίνει. Τώρα θα μας κάνουν αφαίμαξη και των ασφαλιστικών μας ταμείων.

Συν ΒΙΟΖΩ και χείρα κίνει!

Συν ΒΙΟΖΩ και χείρα κίνει!

Η ΒΙΟΖΩ Μεγαλώνει και Ριζώνει Ραγδαία

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ του ΝΕΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Η ΒΙΟΖΩ Μεγαλώνει και Ριζώνει Ραγδαία

Αθήνα, Ιούνιος 2005

Η μεγάλη αύξηση των μελών σε ποσοστό 510%, το ρίζωμα στους καταναλωτές με ποσοστό αύξησης των ψηφισάντων κατά 809% και η ενεργοποίηση όλο και περισσοτέρων στελεχών, σε σχέση με τις εκλογές του 2004, μας στέλνουν ένα πολύ ελπιδοφόρο μήνυμα για την ραγδαία ανταπόκριση, που βρίσκουν οι δραστηριότητες της ΒΙΟΖΩ. Όπως ανακοίνωσε η εφορευτική επιτροπή, τα μέλη της Ένωσης προσεγγίζουν τις δύο χιλιάδες. (Δείτε συνημμένα τα στοιχεία).

Η ΒΙΟΖΩ Μεγαλώνει και Ριζώνει Ραγδαία

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ του ΝΕΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Η ΒΙΟΖΩ Μεγαλώνει και Ριζώνει Ραγδαία

Αθήνα, Ιούνιος 2005

Η μεγάλη αύξηση των μελών σε ποσοστό 510%, το ρίζωμα στους καταναλωτές με ποσοστό αύξησης των ψηφισάντων κατά 809% και η ενεργοποίηση όλο και περισσοτέρων στελεχών, σε σχέση με τις εκλογές του 2004, μας στέλνουν ένα πολύ ελπιδοφόρο μήνυμα για την ραγδαία ανταπόκριση, που βρίσκουν οι δραστηριότητες της ΒΙΟΖΩ. Όπως ανακοίνωσε η εφορευτική επιτροπή, τα μέλη της Ένωσης προσεγγίζουν τις δύο χιλιάδες. (Δείτε συνημμένα τα στοιχεία).

ΔΕΥΤΕ ΛΑΒΕΤΕ… ΦΩΣ

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ενώσεων Καταναλωτών:

ΒΙΟΖΩ,  ΙΝΚΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ,  ΙΝΚΑ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ,  ΝΕΟ ΙΝΚΑ

Μετά τις υπέρογκες αυξήσεις του ηλεκτρικού ρεύματος το 2007 η ΔΕΗ σχεδιάζει να μας χαρατσώσει με 7% από 1η Ιουλίου 2008

ΔΕΥΤΕ ΛΑΒΕΤΕ… ΦΩΣ

«Τον Αύγουστο του 1950 ιδρύεται η Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού, για να λειτουργήσει "χάριν του δημοσίου συμφέροντος" με σκοπό τη χάραξη και εφαρμογή μιας εθνικής ενεργειακής πολιτικής, η οποία μέσα από την εντατική εκμετάλλευση των εγχώριων πόρων, να κάνει το ηλεκτρικό ρεύμα κτήμα και δικαίωμα του κάθε Έλληνα πολίτη, στη φθηνότερη δυνατή τιμή.»([1])

Οι Μάσκες έπεσαν

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ενώσεων Καταναλωτών:

ΒΙΟΖΩ,  ΙΝΚΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ,  ΙΝΚΑ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ,  ΝΕΟ ΙΝΚΑ

Απαίτησαν να μη συζητηθεί η συλλογική αγωγή των καταναλωτικών οργανώσεων ενάντια στις αυξήσεις του ηλεκτρικού ρεύματος

Οι Μάσκες έπεσαν

Η ΔΕΗ έγινε κερδοσκοπική και χαρατσώνει τους καταναλωτές

Παρέμβαση υπέρ της κερδοσκοπικής ΔΕΗ Α.Ε. έκανε την περασμένη Δευτέρα το Ελληνικό Δημόσιο στο δικαστήριο, που συζητούσε την συλλογική αγωγή τεσσάρων καταναλωτικών Ενώσεων ενάντια στην ληστρική αύξηση κατά 30% που επέβαλε η ΔΕΗ στους καταναλωτές του ηλεκτρικού ρεύματος την τελευταία περίοδο.

ΜΠΟΫΚΟΤΑΖ ΓΙΑ ΠΡΟΣΙΤΟ ΓΑΛΑ

ΜΠΟΫΚΟΤΑΖ ΓΙΑ ΠΡΟΣΙΤΟ ΓΑΛΑ

Μεγάλη απήχηση είχε η πρωτοβουλία των 18 Ενώσεων Καταναλωτών και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας «Η ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ», που κάλεσαν τους καταναλωτές να μην αγοράσουν φρέσκο (παστεριωμένο) γάλα από 9 -  14 Ιουνίου 2008, με τιμή λίτρου πάνω από 1 ευρώ (δείτε την ανακοίνωση πατώντας εδώ). Θεωρείτε δεδομένη η μεγάλη επιτυχία στο μποϋκοτάζ.

Διευκρινίσεις, που κρίνονται απαραίτητες:

•        Το μποϋκοτάζ αυτό δεν ισχύει για τα βιολογικά γάλατα, που έχουν διαφορετικό κοστολόγιο. Ισχύει μόνον για τα συμβατικά γάλατα.

•        Υπάρχει φρέσκο (παστεριωμένο) γάλα με τιμή κάτω από 1 ευρώ σε πολλούς φούρνους και σε αρκετά καταστήματα (mini & super markets).

Ανακοίνωση για την απόφαση της Νομαρχίας

Αρ. Πρωτ: 2004-002
Αθήνα, 26-3-2004

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Σε μιά ανεπίτρεπτη ενέργεια η διεύθυνση εμπορίου της νομαρχίας Αθηνών αναγορεύτηκε νομικός κριτής και ελεγκτής της νομιμότητας του καταστατικού της ένωσής μας, αρνούμενη να εγγράψει την ένωση ΒΙΟ.ΖΩ στο μητρώο των καταναλωτικών οργανώσεων, όπως ορίζει ο νόμος, ενώ το καταστατικό είχε εγκριθεί με απόφαση του Πρωτοδικείου Αθηνών, που από την νομοθεσία ακόμη και από τον νόμο, που επικαλείται η διεύθυνση στην απόφασή της, είναι το μόνο που ελέγχει και εγκρίνει τα καταστατικά των σωματείων – ενώσεων καταναλωτών.  Άλλωστε στην §5 του άρθρου 10 του νόμου 2251/94 δεν δίνεται άλλη αρμοδιότητα στην νομαρχία παρά η εγγραφή στο μητρώο, ως η εγγραφή στο «βιβλίο σωματείων».