Αλληλεγγύη στο Avaaz απέναντι στην Monsanto

AvaazΤο Avaaz είναι το μεγαλύτερο κίνημα πολιτών με 46 εκατομμύρια μέλη παγκοσμίως. Κινητοποιείται για να φέρνει τις απόψεις και τις αξίες των λαών στο επίκεντρο των παγκόσμιων πολιτικών αποφάσεων. Η λέξη «Avaaz» σημαίνει «φωνή» ή «τραγούδι» σε πολλές γλώσσες. Τα μέλη του Avaaz βρίσκονται σε κάθε γωνιά του πλανήτη, ενώ η ομάδα είναι διασκορπισμένη σε 18 χώρες και 6 ηπείρους, και χρησιμοποιεί 17 γλώσσες.

Πρόσφατα λόγω της δράσης της ενάντια στην Monsanto το Avaaz δέχθηκε ένα δικαστικό ένταλμα και ζητά την αλληλεγγύη και την οικονομική βοήθεια των ευαισθητοποιημένων πολιτών για… την αντεπίθεσή του.

«Ενημέρωση: Ζητήσαμε απ' τη Monsanto να το ξανασκεφτεί και λίγο-πολύ μας έστειλε στον αγύριστο. Οπότε πάμε στα δικαστήρια! Και δεχόμαστε τηλεφωνήματα από ΜΜΕ απ' όλο τον κόσμο γι' αυτό το θέμα. Αυτό μπορεί να καταλήξει σε μεγαλειώδη ήττα για τη Monsanto -- βοήθα να γίνουμε όσο πιο δυνατοί μπορούμε για αυτή τη μάχη!

Αγαπημένοι φίλοι και φίλες,

Μόλις μας έσκασε δικαστικό ένταλμα 168 σελίδων απ’ τη Monsanto.

Μας δίνει ελάχιστες μέρες για να απαντήσουμε και μας «διατάζει» να παραδώσουμε όλα τα προσωπικά email, τις σημειώσεις και τα αρχεία που έχουμε για τη Monsanto, ακόμη και τα ονόματα και email των μελών του Avaaz που έχουν υπογράψει εκστρατείες για τη Monsanto!!

Είναι πολύ σοβαρό. Μιλάμε για έναν πολυεθνικό κολοσσό 50 δισ. δολαρίων, διαβόητο για τα βαριά νομικά του όπλα, όπως αυτό. Διαθέτουν απεριόριστους πόρους. Αν πέσουν στα χέρια τους τα προσωπικά μας δεδομένα, ούτε θέλουμε να φανταστούμε τι θα κάνουν μ’ αυτά.

Γι’ αυτό θα παλέψουμε. Γιατί μπορεί η Monsanto να έχει τα λεφτά για να εκφοβίζει, αλλά το Avaaz έχει τεράστια συλλογική δύναμη και τα μέλη μας απλώς δεν τη φοβούνται.

Η προθεσμία για να απαντήσουμε στο ένταλμα λήγει σε λίγες μέρες -- στήριξε για υπερασπιστούμε το κίνημά μας και να στείλουμε στη Monsanto ένα μήνυμα: Κάθε φορά που μας επιτίθεται, μας κάνει ακόμη πιο δυνατούς:

Πρέπει να προσλάβουμε επειγόντως εξαιρετικούς δικηγόρους, για να αντικρούσουμε τα νομικά μυαλά της Monsanto. Ο αγώνας ενάντια σ’ αυτό το ένταλμα (δες το εδώ) από μόνος του θα είναι δαπανηρός και ίσως είναι μόνο η αρχή.

Δε γνωρίζουμε το σχέδιο της Monsanto, αλλά ξέρουμε το λόγο που μας επιτίθεται: Το Avaaz έχει κατατροπώσει τη Monsanto επανειλημμένα σε τεράστιες νομοθετικές μάχες -- όπως μπλοκάροντας την ανανέωση της πολυετούς άδειας κυκλοφορίας του ζιζανιοκτόνου γλυφοσάτη, βασικού θεμελίου της χημικής αυτοκρατορίας της. Κερδίζουμε. Γι’ αυτό κι αλλάζουν τους κανόνες του παιχνιδιού.

Το ένταλμα αναφέρει ότι η Monsanto θέλει όλα τα προσωπικά μας δεδομένα για να αντικρούσει συλλογικές προσφυγές από πολίτες που ισχυρίζονται ότι η γλυφοσάτη τους προκάλεσε καρκίνο. Σου φαίνεται παρανοϊκό; Όχι μόνο σ’ εσένα… Παρόλα αυτά έχει πάρει την έγκριση αμερικανικού δικαστηρίου, γι’ αυτό χρειαζόμαστε επειγόντως τη βοήθεια των καλύτερων δικηγόρων. Στήριξε την υπεράσπιση του Avaaz, για να στείλουμε ένα γενναίο μήνυμα στη Monsanto:

Δεν υπάρχουν πολλές εταιρείες μεγαλύτερες και πιο αδίστακτες απ’ τη Monsanto. Το ότι μπορούμε όντως να τη νικήσουμε δείχνει πόσο αληθινή είναι η συλλογική δύναμη αυτού του κινήματος. Αν παραμείνουμε όλοι και όλες ενωμένοι, με αισιοδοξία και θάρρος, ΜΠΟΡΟΥΜΕ να αλλάξουμε τον κόσμο!

Με ελπίδα και αποφασιστικότητα,
Ricken, Emma, Fatima, Danny, Hui-Ting, Σπύρος, Marigona και όλη η ομάδα του Avaaz».

Περισσότερες πληροφορίες:

Γλυφοσάτη -- Σκίσαμε!! -- Avaaz
https://secure.avaaz.org/el/no thing_we_cant_do/

Monsanto-Bayer: Έρευνα της Κομισιόν για τον «γάμο της κόλασης» -- tvxs
http://tvxs.gr/news/eyropi-eop /monsanto-bayer-enas-gamos-apo -tin-kolasi

Εκστρατεία του Avaaz συγκέντρωσε πάνω από 1,4 εκατ. υπογραφές Ευρωπαίων πολιτών κατά του ζιζανιοκτόνου glyphosate – agro24
https://www.agro24.gr/agrotika /agrotiki-epikairotita/ eyropaiki-enosi/ekstrateia- toy-avaaz-sygkentrose-pano- apo-14-ekat

Η Monsanto, ο καρκίνος και το μέλλον της γεωργίας -- tvxs
http://tvxs.gr/news/kosmos/i-m onsanto-o-karkinos-kai-mellon- tis-georgias

Η ομάδα εκστρατειών Avaaz καλεί την ΕΕ να αποκλείσει τη συμφωνία της Bayer με τη Monsanto (στα Αγγλικά) -- Reuters
https://www.reuters.com/articl e/us-monsanto-m-a-bayer-eu/ campaign-group-avaaz-calls-on- eu-to-block-bayers-monsanto- deal-idUSKBN1A922S

Συγκομιδή φόβου από τη Monsanto (στα Αγγλικά) -- Vanity Fair
https://www.vanityfair.com/new s/2008/05/monsanto200805

Ασθενείς: Το Roundup μάς προκάλεσε καρκίνο, καθώς υπάλληλος της αμερικανικής υπηρεσίας περιβαλλοντικής προστασίας βοήθησε την εταιρεία (στα Αγγλικά) -- CNN
https://www.cnn.com/2017/05/15 /health/roundup-herbicide-canc er-allegations/index.html/