Βλέπεις Νίκας... Είναι Γκανιάν!

allantikaΗ Πλήρη Αποτυχία Του Codex Alimentarius!

Τα αλλαντικά αποδείχτηκαν πολύ επικίνδυνα για την υγεία των Ανθρώπων!

Ως πότε οι παγκόσμιες εταιρίες διατροφής θα μας αντιμετωπίζουν σαν κάδους απορριμμάτων;

Ως πότε θα θεωρούν τα πιάτα μας χωματερές και θα στοχεύουν στον πλουτισμό ταΐζοντάς μας επικίνδυνα απόβλητα;

Αρκετά! Ήρθε η ώρα οι καταναλωτές να δουν ότι πίσω από τα μεγάλα ονόματα, τα δήθεν επώνυμα, υπάρχουν πολύ μεγάλα κερδοσκοπικά συμφέροντα και αισχροκερδής απληστία.

Δεν πετούν τίποτα, ούτε έντερα, ούτε κόκαλα, ούτε αίμα, ούτε απόβλητα, ούτε allantikaβέβαια τα απορρίμματα των ιπποδρόμων! Αντίθετα το βάζουν όλα ομογενοποιημένα με τα αντίστοιχα χρώματα, συντηρητικά και γευστικά σε μια όμορφη συσκευασία και το εναποθέτουν το ράφι ωθώντας το στην κουζίνα μας με βομβαρδισμό διαφημίσεων.

Καιρός να τους αποδείξουμε ότι δεν μασάμε… Ας τα φάνε μόνοι τους τα βοϊδάλογά τους με τις ενέσεις αρθρίτιδας και τα θλιβερά αλλαντικά τους από τα απόβλητα του σφαγείου. Και επειδή είναι «μεγάλοι» τους τα χαρίζουμε όλα!

Εμείς θα απευθυνόμαστε στους μικρούς παραγωγούς που τους γνωρίζουμε με το επώνυμο κα το μικρό τους όνομα, και θα τρώμε τα τρόφιμα που αυτοί παράγουν με μεγάλη αγάπη για την φύση και τον άνθρωπο.

Χωρίς φάρμακα και τοξικά χημικά! Χωρίς απληστία!

Απευθείας συναλλαγή παραγωγού καταναλωτή!

  • Γιατί θέλουμε να γνωρίζουμε τι τρώμε! Ο γκανιάν είναι για τον ιππόδρομο και όχι για την κατσαρόλα μας.
  • Ας οργανώσουμε τις αγορές μας συνεργαζόμενοι με κοντινά αγροκτήματα όπου μπορούμε να διαπραγματευτούμε καλύτερες τιμές.
  • Ας φτιάξουμε τα δικά μας προϊόντα με αγνές πρώτες ύλες. Ψωμί, τυρί, λαχανικά, παξιμάδια, σαπούνια κ.α.
  • Ας παίξουμε στην κουζίνα μας για να μην μας εμπαίζουν οι άλλοι.  

allantikaΣτις 2 Μαΐου (παραμονές Πάσχα), ο ΕΦΕΤ, έπειτα από έλεγχο βάσει καταγγελίας, προέβη σε δειγματοληψία βραστής πάριζας με την εμπορική ονομασία «Πάριζα ΝΙΚΑΣ για τοστ βραστή». 

Το δείγμα, πάρθηκε από συσκευασία τύπου μπαστούνι βάρους 1,718 kg , έφερε ημερομηνία ανάλωσης έως 04.06.2013, και κωδικό 2000000001, 00144. Το ανωτέρω προϊόν παρασκευάζεται / συσκευάζεται από την ΝΙΚΑΣ ΑΒΕΕ, 22ο χλμ. Αθηνών-Λαμίας, Άγιο Στέφανο. Στο εν λόγω προϊόν, βάσει Εργαστηριακής Ανάλυσης ανιχνεύτηκε DNA αλόγου (στο σύνολο του DNA < 1%). 

Ο Ε.Φ.Ε.Τ. απαίτησε την άμεση ανάκληση / απόσυρση του συνόλου του εν λόγω προϊόντος από την αγορά, ενώ βρίσκονται ήδη σε εξέλιξη σχετικοί έλεγχοι και με γνώμονα πάντα την προστασία του έλληνα καταναλωτή.

Αυτό το προϊόν, ωστόσο, δεν είναι το πρώτο αλλά ακόμα ένα στην μακρά λίστα με τα αλογο-αλλαντικά. Στις 21 Μαρτίου του 2013 Σε συνέχεια της ενημέρωσης του καταναλωτικού κοινού, μετά από τη λήψη Εργαστηριακών Αποτελεσμάτων και των σχετικών ελέγχων των Περιφερειακών Διευθύνσεων του ΕΦΕΤ Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης, Βορείου Αιγαίου και Αττικής, ο ΕΦΕΤ ενημέρωσε ότι ανιχνεύθηκε DNA αλόγου στα παρακάτω προϊόντα:

Κατεψυγμένο σουτζουκάκι  Μ.Κ., 80g, ημ/νία λήξης 12/2/20/14, χαρτοκιβώτια των 4kg. (ανιχνεύτηκε DNA αλόγου σε ποσοστό > 25%)

Κατεψυγμένες κοτομπουκίτσες 25g, ημ/νία λήξης 7/1/2014,  χαρτοκιβώτια των 3 kg (ανιχνεύτηκε DNA αλόγου σε ποσοστό >10% & <25%)

Κατεψυγμένο σνιτσελάκι Μ.Κ., 130g, ημ/νία λήξης 13/2/2014, χαρτοκιβώτια των 3 kg. (ανιχνεύτηκε DNA αλόγου σε ποσοστό <1%)

Κατεψυγμένο σουτζουκάκι  Μ.Κ., 80g, ημ/νία λήξης 16/1/2014, χαρτοκιβώτια των 4 kg. (ανιχνεύτηκε DNA αλόγου σε ποσοστό >50%)

Κατεψυγμένο σνιτσελάκι Μ.Κ., 130 g, ημ/νία λήξης 7/12/2013, χαρτοκιβώτια των 3 kg. (ανιχνεύτηκε DNA αλόγου σε ποσοστό <1%) που παράγονται από την εταιρεία “T&T Foods Α.Ε.” (630 80 Λάκκωμα, Χαλκιδικής) για την επιχείρηση «Χούτος Catering A.E.».

allantikaΠροψημένα κατεψυγμένα μπιφτέκια  “IFANTIS” σε συσκευασία 10 τεμαχίων με καθαρό βάρος 800g  και ημ/νία λήξης 15/11/2013 (ανιχνεύτηκε DNA αλόγου σε ποσοστό >50%) που παρασκευάζονται από την εταιρεία “ΥΦΑΝΤΗΣ Α.Ε.” (Σενέκα 4, Κηφισιά)

Λουκάνικα τύπου Φρανκφούρτης με εμπορική ονομασία «NIKAS ΜΟΣΧΑΡΙ λουκάνικα τ. Φρανκφούρτης»,  280 g, ημ/νία λήξης 5/5/2013, (ανιχνεύτηκε DNA αλόγου σε ποσοστό >10% & <25%)

Παριζάκι με εμπορική ονομασία «ΝΙΚΑS ΜΟΣΧΑΡΙ παριζάκι», 300 g, ημ/νία λήξης 6/6/2013 (ανιχνεύτηκε DNA αλόγου σε ποσοστό >1% & <20%) που παρασκευάζονται από την εταιρεία “Π. Γ. ΝΙΚΑΣ Α.Β.Ε.Ε.” (22ο χλμ. Εθνικής Οδού Αθηνών-Λαμίας, Αγ. Στέφανος Αττικής).

Ο ΕΦΕΤ ζήτησε την άμεση ανάκληση / απόσυρση των ανωτέρω προϊόντων από την ελληνική αγορά και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη σχετικοί έλεγχοι. Σημειώνεται ότι η ανάκληση / απόσυρση αναφέρεται στις συγκεκριμένες παρτίδες προϊόντων και μόνο.

Σε ό,τι αφορά στα θετικά σε DNA αλόγου δείγματα, τα οποία με πρωτοβουλία του ΕΦΕΤ  - παρ’ όλο που δεν προβλέπεται από τη Σύσταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής - υποβάλλονται και σε εργαστηριακό έλεγχο για τον προσδιορισμό της ουσίας φαινυλοβουταζόνη (phenylbutazone), εκδόθηκαν τα πρώτα οκτώ αποτελέσματα από το Γενικό Χημείο του Κράτους που ήταν στο σύνολό τους αρνητικά.