Σειρήνες... Γάλακτος χωρίς Λακτόζη!

no_GMOΜεταλλαγμένη Αγελάδα παράγει «υποαλλεργικό» γάλα;

Η είδηση, που ακολουθεί, θα μπορούσε να μας χαροποιήσει εάν ήμασταν ανυποψίαστοι και δεν γινόμασταν τόσο συχνά δέκτες σκανδάλων, με τα αποτελέσματα της γενετικής τροποποίησης στο επίκεντρο.

Νεοζηλανδοί επιστήμονες, λοιπόν, δημιούργησαν μια γενετικά τροποποιημένη αγελάδα, που θα παράγει γάλα χωρίς την πρωτεϊνη β-λακτοσφαιρίνη, που φέρεται να είναι υπεύθυνη αλλεργικών αντιδράσεων. Χωρίς όμως να μας αποδεικνύουν ότι η μετάλλαξη δεν θα μας οδηγήσει σε άλλες αλλεργίες και σε καρκινογενέσεις! Αρκεί μια ματιά στις πρόσφατες φωτογραφίες με τα γεμάτα όγκους πειραματόζωα από τη Γαλλία, που τρέφονταν με μεταλλαγμένες τροφές, για να πειστούμε για το αντίθετο.

Η «Μαργαρίτα» όπως ονομάζεται η αγελάδα, που θα παράγει το «υποαλλεργικό» γάλα, δεν έχει ακόμα γεννήσει και δεν έχει παράξει γάλα με φυσικό τρόπο, οι επιστήμονες όμως, χρησιμοποίησαν ορμόνες για να επιταχύνουν την παραγωγή γάλακτος.

Και τώρα η προτροπή από τους βιοκαταναλωτές, προς όλους εκείνους που είδαν την σκιά τους στον τοίχο και νόμισαν ότι ψήλωσαν είναι:

«Γιατί βιάζετε τη φύση;

Σύντομα θα αποδειχθεί πόσο μικροί είστε...»

Ας κλείσουμε τα αυτιά μας στις σειρήνες της βιοτεχνολογίας. Το τραγούδι τους μοιάζει σαγηνευτικό αλλά οδηγεί στον βάραθρο. Ας τους δώσουμε επιτέλους ένα καλό μάθημα με τις επιλογές μας στο ράφι.