Μοιραζόμαστε, Ανταλλάσσουμε, Ανακυκλώνουμε!

Ktima_DrakopoulouΧαρίζουμε, Μεταποιούμε, Μαγειρεύουμε, Φυτεύουμε, Ζούμε, Διασκεδάζουμε, Συνυπάρχουμε, ανακαλύπτοντας ξανά την πραγματική αξία των αγαθών!

Ανταλλακτικό - Χαριστικό Παζάρι και Συλλογική Κουζίνα την Κυριακή 18/3/12 στο κτήμα Δρακόπουλου στα Πατήσια

Έχουν περάσει οι εποχές που σαν απλοί πολίτες είχαμε κάτι να περιμένουμε από τους νικητές των εκλογών, από την κυβέρνηση και την εξουσία. Πλέον δεν πρέπει να έχουμε καμία αυταπάτη ότι αυτοί οι άνθρωποι θα καλυτερεύσουν τη ζωή μας ή ότι θα ικανοποιήσουν τις ανάγκες μας.

Οι πιο κατάλληλοι και οι πιο αρμόδιοι για να διαχειριστούν τις ζωές μας είμαστε εμείς οι ίδιοι!

Οι πληττόμενοι από τα μέτρα, οι άνεργοι, οι απολυμένοι, οι γυναίκες, οι συνταξιούχοι, οι νέοι, οι άστεγοι και πολλοί άλλοι ας κάνουμε μια προσπάθεια να βρεθούμε και να δούμε πως μπορούμε ν’ αλλάξουμε τις ζωές μας προς το καλύτερο.

Ktima_DrakopoulouΣε αυτά τα πλαίσια, η ΒΙΟΖΩ στηρίζει και συμμετέχει στη συλλογική προσπάθεια της Επιτροπής για την υπεράσπιση του Κτήματος Δρακόπουλου για πραγματοποίηση Ανταλλακτικού - Χαριστικού Παζαριού (Αγοράς) και Συλλογικής Κουζίνας την ερχόμενη Κυριακή στο Πάρκο Δρακόπουλου. Μετά τη Γενική μας Συνέλευση που θα πραγματοποιηθεί στις 11:00 την ίδια μέρα, θα πάμε στο πάρκο δίπλα στα γραφεία μας, φέρνοντας για ανταλλαγή ή για χάρισμα αγαθά που έχουμε (CD, βιβλία, ρούχα, κ.α.) ή φέρνοντας κάποιο φαγητό/ποτό για τη Συλλογική Κουζίνα, που θα ακολουθήσει. Θεωρούμε πως σε αυτές τις δύσκολες στιγμές τα προβλήματά μας λύνονται μόνο με την έμπρακτη αλληλεγγύη και συμπαράσταση με τους διπλανούς μας.

Ο μόνος δρόμος είναι να Μοιραζόμαστε, Ανταλλάσσουμε, Ανακυκλώνουμε, Χαρίζουμε, Μεταποιούμε, Μαγειρεύουμε, Φυτεύουμε, Ζούμε, Διασκεδάζουμε, Συνυπάρχουμε, ανακαλύπτοντας ξανά την πραγματική αξία των αγαθών!


ΚΤΗΜΑ-ΠΑΡΚΟ ΔΡΑΚΟΠΟΥΛΟΥ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Πατησιώτισσες, Πατησιώτες

Ktima_DrakopoulouΜε βάση το μνημόνιο που υπογράφτηκε μεταξύ Δήμου Αθηναίων και Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, οι κάτοικοι της περιοχής, συγκεντρώθηκαν και δήλωσαν, ότι αταλάντευτη θέλησή τους είναι το ΚΤΗΜΑ ΔΡΑΚΟΠΟΥΛΟΥ να διατηρηθεί στο σύνολό του ως Άλσος και ιστορικός τόπος με παράλληλη διατήρηση όλων των κτιρίων του και του περιβάλλοντος χώρου.

Για τον λόγο αυτό σας ζητάμε να πλαισιώσετε τη Συντονιστική Επιτροπή Κατοίκων με όποιο τρόπο μπορείτε προκειμένου από κοινού να σχεδιάσουμε τις επόμενες κινήσεις μας.

Η εμπειρία και η γνώση του καθένα είναι πολύτιμη.

Αθήνα 22 Αυγούστου 2009

Η ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΑΤΟΙΚΩΝ

Πηγή: http://epitropiktimadrakopoulou.blogspot.com/


Όλοι στον αγώνα για την υπεράσπιση του περιβάλλοντος και των ελεύθερων χώρων

Ktima_DrakopoulouΗ Επιτροπή Κατοίκων για τη διάσωση του κτήματος Δρακόπουλου συστάθηκε το καλοκαίρι του 2009 από κατοίκους της ευρύτερης περιοχής των Πατησίων που αντιδρούν στα σχέδια του Δήμου Αθηναίων και του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού για περαιτέρω τσιμεντοποίηση της γειτονιάς μας. Διεκδικούμε τη διαμόρφωση του χώρου του κτήματος Δρακόπουλου σε ενιαίο πάρκο υψηλού πρασίνου, την αποκατάσταση και προστασία των διατηρητέων ιστορικών κτιρίων.

Σαν επιτροπή οργανώσαμε πολλές δράσεις και έκτοτε έχουμε συνεχή παρουσία στο κτήμα. Φυτεύσαμε περισσότερα από 100 δένδρα, οργανώσαμε δράσεις για τα παιδιά της γειτονιάς, τοποθετήσαμε κούνια και τραμπάλα για τους μικρούς μας φίλους και συνεχίζουμε τις εργασίες διαμόρφωσης στο χώρο του κτήματος (κατασκευάσαμε παγκάκι, σκηνή για πολιτιστικές εκδηλώσεις, πηγάδι κλπ). Το αποτέλεσμα είναι ότι έχει δημιουργηθεί ένας νέος χώρος πρασίνου στη γειτονιά μας τον οποίο έχουν όλοι αγκαλιάσει και ιδιαίτερα τα παιδιά.

Ταυτόχρονα έχουμε εκκινήσει κάθε απαραίτητη νομική διαδικασία (προσφυγές, αιτήσεις αναστολής εργασιών), ώστε να υπερασπίσουμε και με ένδικα μέσα τα δικαιώματα μας απέναντι σε συμφέροντα που δεν τηρούν καν τις στοιχειώδεις αρχές της νομιμότητας. Τις δράσεις μας και την παρουσία μας τις συναποφασίζουμε κάθε Τετάρτη στις 8μ.μ στην εβδομαδιαία μας συνέλευση στο χώρο του κτήματος Δρακόπουλου, τις εργασίες τις πραγματοποιούμε τα Κυριακάτικα πρωινά.

Είναι ιδιαίτερα θετικό το γεγονός ότι οι επαγγελματίες της περιοχής μας επιλέγουν να τιμήσουν τη μέρα Περιβάλλοντος. Ελπίζουμε ότι η διήμερη αυτή εκδήλωση στο Πάρκο Δρακόπουλου θα ευαισθητοποιήσει ευρύτερα τους κατοίκους της περιοχής και θα τους φέρει σε επαφή με ένα χώρο που αποδεικνύει ότι το δικαίωμα στο περιβάλλον, στους ελεύθερους χώρους, στο πολιτισμό κερδίζεται με τον καθημερινό αγώνα, με τη δράση και την αυτενέργεια των κατοίκων. Τα δικαιώματα αυτά δε στριμώχνονται μέσα σε χορηγίες πολυεθνικών, δε σπονσοράρονται από δημοτικές αρχές που στέκονται στο πλάι επιχειρηματικών συμφερόντων και απέναντι στους πολίτες, όπως αυτή του Δήμου Αθήνας, δεν εξαντλούνται σε μία συμβολική μέρα το χρόνο.

Το αμέσως επόμενο διάστημα, προγραμματίζουμε πολιτιστικές εκδηλώσεις (συναυλίες – προβολές -παραστάσεις), τη συνέχιση των εργασιών διαμόρφωσης του Ktima_Drakopoulouκτήματος, την επέκταση της παιδικής χαράς. Καλούμε όλους τους συμπολίτες μας να συμμετέχουν με όποιο τρόπο μπορούν (ιδέες, εργασία, οικονομικά) στην προσπάθεια που έχουμε ξεκινήσει. Η συμμετοχή και η παρουσία όλων μας είναι απαραίτητη για να μην περάσει η τσιμεντοποίηση και η εμπορευματοποίηση των τελευταίων ελεύθερων χώρων στα Πατήσια. Η κινητοποίηση μας έχει αποδείξει ότι οι κάτοικοι έχουμε τεράστια δύναμη στα χέρια μας και μπορούμε να κερδίζουμε νίκες απέναντι σε οικονομικά και πολιτικά συμφέροντα όσο ισχυρά και να φαντάζουν αυτά.

Το όραμά μας δεν είναι μια πόλη στην οποία οι πολίτες θα κυκλοφορούν μόνο ως πελάτες!

Να πάρουμε την υπόθεση στα χέρια μας, να κάνουμε το κτήμα Δρακόπουλου:

Χώρο Πρασίνου, Ελεύθερο Κοινωνικό Χώρο, Χώρο Πολιτισμού!

Τετάρτη, 2 Ιουνίου 2010

Αναρτήθηκε από Επιτροπή Κατοίκων για τη Διάσωση του Κτήματος Δρακόπουλου

Πηγή: http://epitropiktimadrakopoulou.blogspot.com/