Το Δόρυ Της Παράδοσης

Η Κοινότητα Ηλέσιον καταρράκωσε όλα τα δεδομένα του παγκοσμιοποιημένου διατροφικού κώδικα!

helessionCodex Alimentarius ή Παραδοσιακή Διατροφή

Είναι αισιόδοξο για το καταναλωτικό κίνημα το γεγονός ότι για κάποιους διλήμματα του τύπου «Codex Alimentarius ή Παραδοσιακή Διατροφή», έχουν ξεκάθαρες απαντήσεις.

Ανάμεσά τους ο Οργανισμός Περιβάλλοντος Ηλέσιον, που από τη γέννησή του ασχολείται με τη διάσωση, διατήρηση και διάδοση της βιοποικιλότητας και της διατροφική μας κληρονομιάς!

Αυτό το σύνολο δράσεων καθιστά την Κοινότητα Ηλέσιον... «δόρυ», και μαζί με την ΒΙΟΖΩ -η οποία λειτουργεί ως «ασπίδα»- καλούμαστε να δίνουμε από κοινού αλλεπάλληλες μάχες.

Μόνιμα στο πεδίο αναμέτρησης με τα ισχυρά οικονομικά συμφέροντα που αναίσχυντα και θρασύδειλα δηλητηριάζουν τα πιάτα μας με την αρωγή του βαρέως πυροβολικού... την κερδοσκοπική βιοτεχνολογία.

Αν οι εχθροί μας θέλουν να τους παραδώσουμε αμαχητί το πολιτισμό, τις μνήμες, τα όσια και τις παραδόσεις μας... σαν άλλοι Λεωνίδες στις Θερμοπύλες θα αναφωνήσουμε «Μολών Λαβέ»!

Διάσωση, διατήρηση και διάδοση της βιοποικιλότητας και της διατροφική μας κληρονομιάς!

helessionΗ Κοινότητα του Ηλέσιον μπροστά στο δίλημμα:

  • Κρασί φιλτραρισμένο, νερωμένο με χρήση θειωδών συντηρητικών, χρωστικών και άλλων χημικών πρόσθετων, ή
  • Οίνος υψηλόβαθμος άκρατος, συμπυκνωμένος με αφαίρεση του νερού του σταφυλιού με βάση τα παραδοσιακά αρχαιοελληνικά πρότυπα. Χωρίς θειώδη συντηρητικά, φάρμακα και άλλα χημικά πρόσθετα και χωρίς φιλτράρισμα!

Επέλεξε πριν τρία χρόνια την παραδοσιακή παραγωγή οίνου, ενάντια στον παγκοσμιοποιημένο διατροφικό κώδικα (Codex Alimentarius), στηριζόμενη στις ρήσεις των προγόνων μας και πέτυχε!

Αρχαιοελληνικό Οίνο χωρίς θειώδη συντηρητικά!

AgiorgitikoΟ Άκρατος Οίνος του ΗΛΕΣΙΟΝ άντεξε τις αντιξοότητες και τα προβλήματα της συντήρησής του. Είναι φυσικός και βιολογικός, μέρος της Μεσογειακής διατροφής και του Γαλλικού παράδοξου. Δεν περιέχει θειώδη συντηρητικά είτε τοξικά χημικά και χρώματα. Δεν φιλτραρίστηκε!

Η Κοινότητα του Ηλέσιον μεθυσμένη... από την επιτυχία της επιλογής, προχώρησε φέτος σε δεύτερη οινοποίηση με κόκκινο, ροζέ και λευκό σταφύλι. Χρησιμοποιήθηκαν οι τοπικές αρχαιοελληνικές ποικιλίες Αγιωργίτικο, Ροδίτης και Σαββατιανό.

Οι παραδοσιακοί αμπελώνες, που υποδέχτηκαν τα μέλη του Ηλέσιον, τους έδωσαν τα πλούσια δώρα τους. Η Κοινότητα του Ηλέσιον δεν χρησιμοποιεί σταφύλια από Agiorgitikoάρρωστη, μολυσμένη γη και από στρεσαρισμένα κλίματα. Δεν δημιουργεί οίνο από μια βιασμένη φύση.

Τα αμπέλια, που τρυγήθηκαν, ζουν λεύτερα χωρίς φυτοφάρμακα και χημικά λιπάσματα. Έχουν βαθιές ρίζες για να μπορούν γεύονται όλα τα συστατικά της μάνας γης. Τα συντροφεύουν κυκλάμινα και κέδροι, πουλιά ταξιδευτές, που κόπιασαν στους καρπούς για να πάρουν δυνάμεις, και μυρωδάτοι αγέρηδες που τα συνήθισαν στα χάδια. Άγρυπνοι φρουροί τους ο Πάνας, οι Βάκχες και ο θεός Διόνυσος με το γελαστό βλέμμα του.

Έτσι, χιλιάδες χρόνια μετά τις μυσταγωγικές συναντήσεις των αρχαίων φιλοσόφων και των επιφανών ανδρών, έχουμε τη δυνατότητα να απολαύσουμε το δώρο της αμπέλου, στην ίδια μορφή και με ανέγγιχτη την αγνότητα της φύσης.

Δεν έχετε παρά να πάρετε μέρος στην ιεροτελεστία...

Ηλέσιον

Προϊόντα ενάντια στον παγκοσμιοποιημένο διατροφικό κώδικα (Codex Alimentarius).

Για την Διάσωση της Διατροφική μας Κληρονομιάς!

 

Για τα σημεία διάθεσης των προϊόντων, πατήστε εδώ.

Πρόσκληση σε Αρχαιοελληνικό Συμπόσιο στην Κολωνία!

Πηγή: www.helession.gr