Ουκ αν λάβεις παρά του μη έχοντος!

fpaΤο ζωνάρι δεν έχει άλλη τρύπα

Την πιο εύστοχη αντίδραση, που θα μπορούσαν να έχουν οι εστιάτορες της χώρας, χαιρετίζει η Πανελλήνια Ένωση Καταναλωτών «ΒΙΟΖΩ». H κυβέρνηση αποφάσισε την αύξηση... και άλλα τερτίπια με τον ΦΠΑ μετά από παρέμβαση της χούντας με το «πιστόλι στο κρόταφο»...

Καλούμε μάλιστα ευθαρσώς τους καταναλωτές να προχωρήσουν σε παρόμοια στάση και να συμπαρασταθούν στους εστιάτορες, μέχρις ότου οι εντολοδόχοι της τρόικας αντιληφθούν ότι είναι υπόλογοι στον ελληνικό λαό που τους ψήφισε, και πρέπει να σταματήσουν να δηλώνουν άμοιροι ευθυνών. Τους μεγάλους επίσημους φοροφυγάδες* όχι μόνο δεν τους απαιτούν να πληρώσουν φόρους, αλλά τους δίνουν και τα χρήματα των φόρων των εργαζόμενων καταναλωτών.

Την απόφαση να προχωρήσουν σε στάση πληρωμών στο δημόσιο έλαβαν οι εστιάτορες απόψε (30/8), με αφορμή την μετάταξη των επιχειρήσεων τους στον συντελεστή ΦΠΑ 23%.

Στην απόφαση αυτή κατέληξε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εστιατορίων και Συναφών Επαγγελμάτων (ΠΟΕΣΕ) σε έκτακτη συνέλευσή της, ζητώντας την άρση της επίμαχης κυβερνητικής απόφασης.

Μάλιστα, οι εστιάτορες όχι μόνο ζητούν την αναστολή του μέτρου της μετάταξης του ΦΠΑ του κλάδου στο 23% αλλά επί πλέον εκτιμούν ότι ο κλάδος, ενόψει του νέου εθνικού φορολογικού πλαισίου πρέπει να μεταταχθεί στο χαμηλό συντελεστή 6,5%.

Οι εκπρόσωποι του κλάδου Εστίασης αποφάσισαν ακόμα να προχωρήσουν σε εκδήλωση διαμαρτυρίας στο πλαίσιο της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης και κλείσιμο των καταστημάτων σε ημερομηνία, που θα καθορίσει το ΔΣ της Ομοσπονδίας.

Σημειώνεται ότι κατά τη συνάντηση τους με εκπροσώπους των κοινωνικών φορέων ο πρωθυπουργός και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών παραδέχθηκαν πως η αύξηση του ΦΠΑ "είναι ένα μέτρο παράλογο, που η κυβέρνηση ωστόσο πήρε με το πιστόλι στον κρόταφο".

Τα καημένα τα παιδιά...

* Τράπεζες και παγκόσμιες εταιρίες