Καταιγίδα Οικογιορτών

Karditsa11η Οικολογική Γιορτή Καρδίτσας από 22 έως 25 Σεπτέμβρη 2011

Στις μέρες μας που η ανθρωπιά τείνει να γίνει είδος προς εξαφάνιση, επόμενο είναι και η προσπάθεια για περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση να σέρνεται με βήματα χελώνας. Από την άλλη όμως με λύπη διαπιστώνουμε να φουντώνουν όλο και περισσότερο η αισχροκέρδεια, ο αθέμιτος ανταγωνισμός, η ανθρώπινη απληστία και άλλα παρόμοια,  που ανάμεσα στα άλλα συμβάλλουν και στην όξυνση των περιβαλλοντικών προβλημάτων. Έτσι μπροστά  στα δυσεπίλυτα αυτά προβλήματα ενώ θα περίμενε κανείς η περιβαλλοντική ευαισθησία να περισσεύει, δυστυχώς διαπιστώνει μεγάλο έλλειμμα. Για την  Οικολογική Γιορτή Καρδίτσας η περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση του κοινού αποτελεί στόχο προτεραιότητας.

Η Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας, ο Δήμος Καρδίτσας, η Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Καρδίτσας, η ΑΝΚΑ. ΑΕ, το Κέντρο Γενετικής Βελτίωσης Ζώων Καρδίτσας, ο Γεωπονικός Σύλλογος Καρδίτσας και ο Σύλλογος Φυσικής Διαβίωσης και Υγιεινής Διατροφής Καρδίτσας, το τετραήμερο 22, 23, 24 και 25 Σεπτέμβρη 2011 πραγματοποιούν στην Καρδίτσα, την 11η Οικολογική Γιορτή η οποία περιλαμβάνει:

  • Πανελλαδική εκθεσιακή αγορά βιολογικών προϊόντων και ειδών χειροτεχνίας.
  • Έκθεση υλικού που έχει σχέση με τη βιολογική γεωργία, την προστασία του περιβάλλοντος και κάθε άλλη οικολογική δραστηριότητα.
  • Ενημερωτική ημερίδα για οικολογικά θέματα.
  • Παράλληλες εκδηλώσεις, όπως ομιλίες-συζητήσεις στο χώρο της έκθεσης, καλλιτεχνικά και οικολογικά δρώμενα, εκδηλώσεις για τα παιδιά και άλλα.

Έτσι, το απόγευμα της Πέμπτης 22/9/2011 και ώρα 6 μ.μ. ανοίγει τις πύλες της η 11η Πανελλαδική Εκθεσιακή Αγορά Βιολογικών Προϊόντων, Χειροτεχνίας και άλλων οικολογικών δραστηριοτήτων  και θα τελεστούν τα εγκαίνια της 11ης Οικολογικής Γιορτής, ενώ το πρωί της Παρασκευής  23-7-11 θα πραγματοποιηθεί η προαναφερόμενη ημερίδα

Ώρες λειτουργίας της Εκθεσιακής Αγοράς:

•       Πέμπτη 18:00 – 22:00

•       Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή 10 με 2:30 και 17:30 έως 22:00.

Κατά τη διάρκεια της εκθεσιακής  αγοράς επιτρέπονται πωλήσεις των εκτεθειμένων προϊόντων μόνο για παραγωγούς και χειροτέχνες.

Μέσα στους επί μέρους σκοπούς και της 11ης Οικολογικής Γιορτής είναι:

1. Η ενημέρωση και πληροφόρηση της κοινωνίας του Ν. Καρδίτσας, της ευρύτερης περιοχής, αλλά και ολόκληρης της χώρας, γύρω από περιβαλλοντικά θέματα και βιολογικά προϊόντα.

2. Η κατάθεση μιας άλλης πρότασης, ενός εναλλακτικού τρόπου παραγωγής προς τους αγρότες και του καταναλωτές.

3. Να συναντηθούν βιοπαραγωγοί από όλη την Ελλάδα, να γνωριστούν, να συζητήσουν για τα προβλήματα της βιολογικής καλλιέργειας και να ανταλλάξουν χρήσιμες απόψεις και εμπειρίες σχετικά με την εμπορία και διακίνηση  βιολογικών προϊόντων αλλά και γενικότερων οικολογικών θεμάτων.

4. Να συναντηθούν παραγωγοί και έμποροι βιολογικών προϊόντων από όλη την Ελλάδα, να γνωριστούν και να κλείσουν συμφέρουσες εμπορικές συμφωνίες.

Αξίζει να αναφερθούμε στο γεγονός ότι η φετινή χρονιά είναι αφιερωμένη στην «ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ», κάτι με το οποίο θα ασχοληθεί κατά κύριο λόγο η καθιερωμένη ημερίδα.

Για περισσότερες πληροφορίες και συμμετοχές:

http://www.oikologikigiorti.gr

Τηλέφωνα: 24410-47305 ή 24410-21920

Πληροφορίες σχετικά με τα καταλύματα, απευθυνθείτε στους: Χρυσάνθη Πετεινάρα - Βασιλάκου τηλ. 24410/21000 και 28550 κιν. 6976017907 και Θεόφιλο Μπρουζιώτη 2441042363 (εσ. 110)  κιν. 6979220548Δείτε επίσης:

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΟΙΚΟΓΙΟΡΤΗ στη ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

http://www.biozo.gr/node/526