Αντίσταση στο Ελληνικό με το... άρμα του πολιτισμού

EllinikoΦΕΣΤΙΒΑΛ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ

Μουσική εκδήλωση αλληλεγγύης

την Κυριακή 22 Μαΐου από τις 5 το απόγευμα ως το βράδυ.

Τι κι αν οι κυβερνώντες αποφάσισαν να ξεπουλήσουν όσο – όσο ΚΑΙ τον χώρο του πρώην αεροδρομίου στο Ελληνικό, στο πλαίσιο της λογικής «πουλάτε γιατί χανόμαστε». …Πάντα θα υπάρχουν εκείνοι που θα φωνάζουν πως «χανόμαστε χωρίς οξυγόνο»! Αυτό το μήνυμα θα προσπαθήσουν να περάσουν για άλλη μια φορά, με όχημα τώρα το μεγάλο άρμα του πολιτισμού… κόντρα σε όλες τις υπο-τραπέζιες συμφωνίες.

Mια σειρά πολιτιστικών εκδηλώσεων με γενικό τίτλο: «Φεστιβάλ αντίστασης και δημιουργίας στο Ελληνικό» προγραμματίζει το επόμενο διάστημα η «Επιτροπή Αγώνα για το Μητροπολιτικό Πάρκο Ελληνικού», με την στήριξη του Δήμου Ελληνικού –Αργυρούπολης, στα πλαίσια των γενικότερων κινητοποιήσεων για την αποτροπή των κυβερνητικών σχεδίων εκποίησης, ιδιωτικοποίησης  και δόμησης του χώρου του πρώην αεροδρομίου Ελληνικού και της παραλίας του Αγίου Κοσμά.

EllinikoΗ συναυλία θα πραγματοποιηθεί στον προαύλιο χώρου του γηπέδου μπάσκετ στις Ολυμπιακές εγκαταστάσεις του Ελληνικού. Πρόσβαση από Παραλιακή Λεωφ. Ποσειδώνος (τραμ: 1η στάση Αγ.Κοσμά) – Είσοδος Ελεύθερη.

Οι καλλιτέχνες και τα συγκροτήματα που συμμετέχουν στη μουσική εκδήλωση είναι:

Γιώργος Μεράντζας, Γιώργος Τζώρτζης, Καλλιόπη Βέττα, Γιάννης Κ. Ιωάννου, Ρίτα Αντωνοπούλου και Λευτέρης Πουλιού, Χρήστος Κωνσταντίνου, Στάθης Δρογώσης, Δανάη Παναγιωτοπούλου, Γεωργία Βεληβασάκη, Ηλίας Λιούγκος, Λόλεκ, Ηλίας Βαμβακούσης, Δημήτρης Αρναούτης, Χάνομαι γιατί ρεμβάζω, Σπύρος Γραμμένος, Ζακ Στεφάνου, Πάνος Μουζουράκης, Νίκος Πλάτανος και Νεφέλη Κουρή, Ομάδα κρουστών εθνικού Μετσόβειου Πολυτεχνείου, ElektroBalkana, Drama Queen, Sun of beach, Lost bodies.

Για το σύνολο των εκδηλώσεων που σχεδιάζονται το επόμενο διάστημα στο Ελληνικό θα υπάρξει ειδική ανακοίνωση.

Η ομάδα εικαστικών δράσεων εργάζεται στο πλαίσιο της Επιτροπής Αγώνα για το Μητροπολιτικό Πάρκο Ελληνικού, συμβάλλοντας στην πραγματοποίηση ενός Φεστιβάλ αντίστασης και δημιουργίας, από τον Μάιο έως τον Οκτώβριο, στο χώρο του πρώην αεροδρομίου Ελληνικού, το οποίο έχει σκοπό να υποδείξει τις δυνατότητες λειτουργίας του Μητροπολιτικού Πάρκου ως Χώρου Πολιτισμού. Απευθύνει στους καλλιτέχνες ένα σχέδιο πολιτιστικής πλατφόρμας και προτάσεις δράσεων για την υποστήριξή του.

Οι δράσεις στον εικαστικό τομέα αφορούν.

Σε μια μεγάλη συλλογική έκθεση εικαστικών.

Σε εργαστήρια κεραμικής, αφίσας, κατασκευών, παιδικής δημιουργίας, επιμέρους εκθέσεων, προβολών video, ταινιών και συζητήσεων.

Υπάρχει ανοικτή πρόσκληση για συμμετοχή στη μεγάλη συλλογική έκθεση καλλιτεχνών από όλους τους τομείς της εικαστικής δημιουργίας με θέμα της επιλογής σας που αναφέρεται στο Μητροπολιτικό Πάρκο Ελληνικού.

Απόλυτα ελεύθερα είναι ο χαρακτήρας και το είδος του έργου με το οποίο θα συμμετάσχετε (αφίσα, πίνακας, μικρογλυπτό, video, φωτογραφία, κεραμική). Μπορεί να είναι ένα έργο που θα δημιουργήσετε για την περίσταση ή ένα έργο που ήδη έχετε.

Η έκθεση θα πραγματοποιηθεί στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Ελληνικού – Αργυρούπολης, με τη στήριξη της δημοτικής αρχής. Παρακαλούμε να δηλώσετε τη συμμετοχή σας μέχρι 30/5 για να υπάρχει ευχέρεια οργάνωσης της έκθεσης των έργων. Τα έργα θα παραδοθούν μέχρι τις 5/7. Για την παράδοση θα ειδοποιηθείτε σχετικά.

Η Ομάδα Εικαστικών

Αρβανίτης Δημήτρης, Δάνος Ανδρέας, Καζαντζάκη Λήδα, Καλογρίδου Λιάνα, Κατζουράκης Κυριάκος, Κοκκίνου Μαρία, Κότσαλη Αναστασία, Κροντήρη Αφροδίτη, Μπαλαούρα Όλγα, Μαστρογιαννόπουλος Τάκης, Πατρικίου Έλενα, Πορτάλιου Ελένη, Σεβαστάκης Δημήτρης, Σιατερλή Βέρα, Ψυκάκος Θοδωρής.

Επικοινωνία για δηλώσεις συμμετοχής

Αρβανίτης Δημήτρης, 6977242155, esstudio@otenet.gr

Κοκκίνου Μαρία, 2107643698,6977145489

Μπαλαούρα Όλγα, 6977348963, raindogs81@yahoo.gr

Πορτάλιου Ελένη, 2107512560, portel@central.ntua.gr

Σιατερλή Βέρα, verasiaterli@yahoo.com

Η  «Οργανωτική Επιτροπή»

Για επικοινωνία: parkoellinikou@gmail.com

Τηλ: 6979145366, 6977749011, 6932254161