ΣΟΣ - Σώστε τα βιολογικά πρότυπα

Ένωση Βιοκαταναλωτών (Organic Consumers Association)

ΣΟΣ – Σταματήστε την ύπουλη επίθεση στα βιολογικά στάνταρντ στο Κογκρέσο

Η ένωση βιοκαταναλωτών (OCA) χρειάζεται την άμεση βοήθειά σας για να σταματήσει το σοβαρό υποβιβασμό των βιολογικών/οργανικών στάνταρντ/προτύπων/επιπέδων από το Κογκρέσο και τη διοίκηση του Μπους. Μετά από 35 έτη σκληρής εργασίας, η αμερικανική βιολογική/οργανική κοινότητα έχει δημιουργήσει μια, αξίας πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων, εναλλακτική στη βιομηχανική γεωργία, που βασίζεται (ενν. η εναλλακτική) στα αυστηρά βιολογικά στάνταρντ και τον έλεγχο της βιολογικής κοινότητας για την τροποποίηση αυτών των στάνταρντ.

Τώρα, μεγάλες εταιρίες όπως η Κραφτ, η Wal-Mart & η Dean Foods – με βοήθεια και υποκίνηση από το αμερικανικό υπουργείο/τμήμα γεωργίας (USDA) κινούνται προς χαμηλότερα βιολογικά/οργανικά στάνταρντ, καθώς έχει ανατεθεί σε ένα διορισμένο από τον Μπους υπάλληλο η δημιουργία ενός καταλόγου συνθετικών συστατικών που θα επιτρέπονται στη βιολογική/οργανική παραγωγή. Το χειρότερο είναι ότι αυτές οι προτεινόμενες ρυθμιστικές αλλαγές θα περιορίσουν στο μέλλον τη δημόσια συζήτηση και πληροφόρηση και θα αφαιρέσουν από το Εθνικό Συμβούλιο Βιολογικών Στάνταρντ (National Organic Standards Board – NOSB) την παραδοσιακά κυρίαρχη δικαιοδοσία του στον καθορισμό των βιολογικών στάνταρντ. Τι σημαίνει αυτό σε γενικές γραμμές; Ότι γραφειοκράτες του USDA και μεσάζοντες/ψηφοθήρες της βιομηχανίας, και όχι καταναλωτές, θα έχουν τώρα περισσότερο έλεγχο σε αυτό που μπορεί να μπει στα βιολογικά/οργανικά τρόφιμα και προϊόντα. (Στείλετε μια γρήγορη επιστολή στον εκπρόσωπό σας στο Κογκρέσο on-line εδώ: http://www.organicconsumers.org/sos.cfm)

Αύριο, Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου, ενεργώντας βιαστικά και υπό σχεδόν απόλυτη μυστικότητα, η αμερικανική Σύγκλητος/Γερουσία (Senate) θα ψηφίσει για την προσθήκη ενός όρου στο νομοσχέδιο/πρόγραμμα για τις γεωργικές ιδιοποιήσεις του 2006, ο οποίος θα μειώσει τον έλεγχο των βιολογικών στάνταρντ που ασκείται από το εθνικό συμβούλιο στάνταρντ και θα δώσει αυτό τον έλεγχο στα χέρια των ομοσπονδιακών γραφειοκρατών του USDA (θυμάστε την πρόταση του USDA το 1997-98 που έλεγε ότι η γενετική μηχανική, η τοξική λάσπη, και η ακτινοβολία τροφίμων επιτρέπονται στα οργανικά αγροκτήματα, ή τις προτάσεις του USDA το 2004 ότι τα μέχρι τούδε απαγορευμένα φυτοφάρμακα, ορμόνες, μολυσμένες τροφές και φάρμακα για τα ζώα επιτρέπονται;).

Την προηγούμενη εβδομάδα στην Ουάσιγκτον, η OCA προτρέπει τα μέλη της Συγκλήτου/Γερουσίας να μην ανοίξουν πάλι και να μην υπονομεύσουν το ομοσπονδιακό καταστατικό/νόμο που ρυθμίζει τα αμερικανικά βιολογικά/οργανικά στάνταρντ (Νόμος για την Παραγωγή Βιολογικών/οργανικών Τροφίμων – OFPA), αλλά να αφήσoυν τη βιολογική κοινότητα και το εθνικό συμβούλιο βιολογικών στάνταρντ να επιλύσουμε τις διαφορές μας για ζητήματα όπως τα συνθετικά προϊόντα και τις ζωοτροφές εσωτερικά, και να προχωρήσουν έπειτα σε μια περίοδο ανοιχτού δημόσιου σχολιασμού. Δυστυχώς οι περισσότεροι γερουσιαστές φαίνονται ότι ακούνε τους μεσάζοντες/ψηφοθήρες της βιομηχανίας περισσότερο απ’ ό,τι εμάς. Πρέπει να υψώσουμε τις φωνές μας. (Στείλτε μια γρήγορη επιστολή στον εκπρόσωπό σας στο Κογκρέσο on-line εδώ:
http://www.organicconsumers.org/sos.cfm).
 
Στο παρελθόν, η κινητοποίηση σε επίπεδο βάσης και η μαζική πίεση από τους βιοκαταναλωτές μπόρεσαν να σταματήσουν τον υποβιβασμό των βιολογικών στάνταρντ από το USDA και το Κογκρέσο. Αυτή τη φορά εσωτερικές πηγές από την Ουάσιγκτον μας λένε ότι "το ζήτημα έχει ήδη κλείσει." Γι’ αυτό πρέπει να αναλάβουμε αποφασιστική δράση τώρα. Σας χρειαζόμαστε για να τηλεφωνήσετε στους Αμερικανούς γερουσιαστές σας σήμερα. Σας χρειαζόμαστε για να υπογράψετε το ακόλουθο αίτημα και να το στείλετε σε όλους τους γνωστούς σας. Επίσης, έχουμε απόλυτη ανάγκη από χρηματοδότηση για να αποκόψουμε αυτήν την επίθεση τις ερχόμενες εβδομάδες και τους μήνες. Σας ευχαριστούμε για την υποστήριξή σας. Μαζί θα πάρουμε πίσω τον έλεγχο των βιολογικών στάνταρντ για τους πολίτες και θα διατηρήσουμε τη βιολογική/οργανική ακεραιότητα.

Για περισσότερες πληροφορίες πηγαίνετε στο τμήμα SOS της ιστοσελίδας μας
Κλικάρετε εδώ για να δώσετε τα χρήματα στο SOS OCA
Καλέστε το κεντρικό τηλεφωνικό κέντρο εδώ:  877-762-8762 
Στείλτε μια γρήγορη επιστολή στον εκπρόσωπό σας στο Κογκρέσο on-line εδώ:
 http://www.organicconsumers.org/sos.cfm 

Ευχαριστούμε