Τα εμβόλια και οι αρπαχτές Η1Ν1

Η περίφημη ΝΕΑ ΓΡΙΠΗ Η1Ν1 και ο Π.Ο.Υ.

Μπόχα αναδύουν τα μισθολόγια φαρμακοβιομηχανιών και οι αποφάσεις των κρατικών υπεύθυνων

ΓΕΝΕΥΗ, 4 Ιουνίου 2010

Η1Ν1Σε νέα έρευνα που έγινε από κοινού τους τελευταίους μήνες από τη Βρετανική Ιατρική Εφημερίδα (BMJ) σε συνεργασία με το Γραφείο Ερευνητικής Δημοσιογραφίας στη Βρετανία (ΒIJ), εντοπίστηκαν «διάσημοι» επιδημιολόγοι, καθηγητές πανεπιστημίου ειδικευμένοι στη γρίπη και άλλοι επαΐοντες να έχουν αναλάβει συμβουλευτικό ρόλο στο Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ) πάνω από μία δεκαετία ενώ παράλληλα ήταν στα μισθολόγια τεράστιων φαρμακοβιομηχανιών, όπως η «Roche» και «GlaxoSmithKline»! «Τρανταχτά» ονόματα της επιδημιολογίας, όπως οι Δρ. Αμπε Οστερχάους, Καρλ Νίκολσον, Ρενέ Σνάκεν, Ντάνιελ Λάβανσι είναι μέσα στον κατάλογο των ονομάτων.

Στην έρευνα καταγγέλλεται ο ΠΟΥ για αδιαφάνεια ακόμη και στη δημοσιοποίηση της σύνθεσης της ειδικής επιτροπής ειδικών που συμβουλεύει τον Οργανισμό γύρω από διάφορα ζητήματα δημόσιας Υγείας αλλά και για την κήρυξη πανδημίας γρίπης...

Η δε λεγόμενη «Ευρωπαϊκή Επιστημονική Ομάδα Εργασίας για τη Γρίπη» (STOA) είχε αναλάβει το ίδιο διάστημα να ασκήσει έντονες πιέσεις σε ευρωβουλευτές, σε εθνικές κυβερνήσεις και δη σε επικεφαλής δημόσιων συστημάτων Υγείας στην Ευρώπη προκειμένου να αγοράσουν τεράστια αποθέματα αντιιικών φαρμάκων και εμβολίων πολύ πριν η γενική διευθύντρια του ΠΟΥ Μάργκαρετ Τσαν, κηρύξει στις 11/6/09 διεθνή πανδημία «νέας γρίπης»...

Παράλληλα, δημοσιοποιήθηκε έκθεση του Συμβουλίου της Ευρώπης που ομοίως κατήγγειλε τον ΠΟΥ για αδιαφάνεια και μυστικοπάθεια στη λήψη κρίσιμων αποφάσεων σε σχέση με την πανδημία γρίπης. Επίσης, κατηγόρησε ευρωπαϊκές κυβερνήσεις πως υπερέβαλαν στην επισήμανση κινδύνων για τη δημόσια υγεία γύρω από τη «γρίπη των χοίρων» διασπαθίζοντας δημόσιο χρήμα για την αγορά αντιιικών φαρμάκων και εμβολίων που τώρα σκονίζονται στα ράφια των φαρμακο-αποθηκών σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες...

Φωνή σε μια ικανή ομάδα επιστημόνων που εξαρχής είχαν εκφράσει επιφυλάξεις για το εύρος και τη σοβαρότητα της νέας γρίπης, υψηλόβαθμος αξιωματούχος Υγείας του Συμβουλίου της Ευρώπης, Βόνταργκ.

Σε συνέντευξή του στη βρετανική «Sun» είχε μιλήσει για «πλασματική πανδημία, ένα από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα του αιώνα», στο δίκτυο «Αλ Τζαζίρα» κατηγόρησε φαρμακοβιομηχανίες ότι επηρέασαν τους αξιωματούχους στην Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας (ΠΟΥ) και ονόμασε τουλάχιστον μια εταιρεία, καταλογίζοντας την παρασκευή εμβολίου με μη ενδεδειγμένη τεχνική, αν και με έγκριση από την Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Φαρμάκου! Ο Βόνταργκ ισχυρίζεται ότι «το εμβόλιο της εταιρείας Novartis παρασκευάστηκε σε βιο-αντιδραστήρα από καρκινικά κύτταρα. Μια τεχνική που ουδέποτε είχε χρησιμοποιηθεί μέχρι τώρα». Αφού εξηγεί τη διαδικασία παρασκευής, ο Γερμανός γιατρός σημειώνει: «Δεν αποκλείεται, πρωτεΐνες που έμειναν από καρκινικό κύτταρο, παρούσες στο εμβόλιο που παρασκευάζεται σε βιο-αντιδραστήρα, να προκαλέσουν όγκο στον εμβολιασμένο». Όταν ερωτάται περί ποιού εμβολίου μιλάει, ο Βόνταργκ απαντά: «Obta flu».


ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΥΓΕΙΑΣ

«Αποκαλύψεις» μετά το φαγοπότι των φαρμακοβιομηχάνων

http://www1.rizospastis.gr, 13-08-2010

ΠΟΥΓΕΝΕΥΗ.-- Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) ενέδωσε μετά από μήνες κωλυσιεργίας και έντονης αντίστασης σε πιέσεις επιστημόνων, ιατρικών περιοδικών επιθεωρήσεων και άλλων ΜΜΕ και αποκάλυψε τα ονόματα αξιωματούχων που βρίσκονταν στη 15μελή επιτροπή ειδικών και συμβούλευαν τον οργανισμό για την πανδημία γρίπης, ενώ ταυτόχρονα πληρώνονταν ή χρηματοδοτούνταν οι έρευνές τους από τεράστιες φαρμακοβιομηχανίες και εταιρείες παραγωγής εμβολίων...

Οι πέντε «πέτρες του σκανδάλου» είναι:

  • Ο Αμερικανός καθηγητής επιδημιολογίας Αρνολντ Μόντο που είχε πάρει χρήματα για διάφορες υπηρεσίες από τέσσερις γιγάντιες φαρμακοβιομηχανίες («GSK», «Novartis», «Roche», «Baxter», «Sanofi Pasteur»), ενώ συγκεκριμένα είχε χρηματοδοτηθεί από τη «Σανόφι Παστέρ» για να μελετήσει τα εμβόλια ...γρίπης.
  • Η επίσης Αμερικανίδα Νάνσι Κοξ, διευθύντρια του τμήματος γρίπης των αμερικανικών Κέντρων Ελέγχου Ασθενειών (CDCP), η οποία χρηματοδοτούνταν από την Διεθνή Ομοσπονδία Φαρμακοβιομηχάνων (IFPMA).
  • Ο Τζον Γουντ, που εργάζεται στο Βρετανικό Εθνικό Ιδρυμα Βιολογίας και Ελέγχου Λοιμωδών, ενώ παράλληλα ήταν στο μισθολόγιο των «Σανόφι Παστέρ», «Νοβάρτις» και άλλων μικρότερων φαρμακοβιομηχανιών και εταιρειών παραγωγής εμβολίων.
  • Η Μαρία Ζέιμπον, καθηγήτρια στο Κέντρο Προστασίας της Υγείας της Βρετανίας, που έχει πληρωθεί στο παρελθόν για διάφορες υπηρεσίες από τις εταιρείες «Σανόφι», «Νοβάρτις», «CSL», «Μπάξτερ» και «Γκλαξοσμιθκλάιν».
  • Ο Νιλ Φέργκιουσον, πανεπιστημιακός καθηγητής, που διατελεί σύμβουλος των φαρμακοβιομηχανιών «Roche» και «GSKBiologicals».

Η διαπλοκή ανάμεσα στον ΠΟΥ, την επιστημονική - ερευνητική κοινότητα και τις φαρμακοβιομηχανίες δε σταματά εδώ. Απλώς οι πιέσεις στη σκανδαλώδη κήρυξη διεθνούς πανδημίας γρίπης από τον ΠΟΥ τον Ιούνη του 2009 ήταν τέτοιες που ανάγκασαν το διεθνή οργανισμό να κάνει έστω και αυτή την «αποκάλυψη», ενώ την ίδια ώρα «στρουθοκαμηλίζοντας» επιμένει πως τάχα δεν υπάρχουν αλληλοσυγκρουόμενα συμφέροντα... Ωστόσο, αυτό που δεν μπορεί να κρύψει είναι τα τεράστια κέρδη δισ. δολαρίων που απέσπασαν οι φαρμακοβιομήχανοι γύρω από το παραφούσκωμα της «φονικότητας» του ιού Η1Ν1, αναγκάζοντας τους λαούς δεκάδων χωρών (αναπτυσσόμενων και πλούσιων) να ξοδέψουν χρήματα από το υστέρημα των κρατικών προϋπολογισμών, διακυβεύοντας την ίδια ώρα τη ζωή τους από επισφαλή, πειραματικά, αντιγριπικά εμβόλια...

http://www1.rizospastis.gr/wwwengine/story.do?id=5791308