Η τρομοκρατία δεν έχει θέση... OYTE στο Αλιβέρι

Ζούμε σε δύσκολους καιρούς... πάλι. Εξελίσσεται σε πάγια τακτική το να σου καίνε το σπίτι επειδή αγωνίζεσαι για έναν ανθρώπινο κόσμο, για ένα καλύτερο αύριο. Μετά το σπίτι του Στέφανου Κόλλια πέρυσι στην Καλοσκοπή Φωκίδας και πρόσφατα το σπίτι του ζευγαριού στο Πήλιο, σειρά είχαν τα γραφεία του Εξωραϊστικού και Φιλοδασικού Συλλόγου Μυλακίου Αλιβερίου που δίνει ανελλιπώς το παρών σε μάχες για περισσότερο οξυγόνο στον τόπο του κόντρα στα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα των ρυπαντών. Τα ξημερώματα της 5ης Ιανουαρίου άγνωστοι αφού διέρρηξαν τα γραφεία του Εξωραϊστικού και Φιλοδασικού Συλλόγου Μυλακίου Αλιβερίου έβαλαν φωτιά στα αρχεία του Συλλόγου η οποία επεκτάθηκε καταστρέφοντας τις εσωτερικές εγκαταστάσεις, έπιπλα, φαξ, τηλέφωνα, βιβλία κ.λπ. Η πυρκαγιά έγινε αντιληπτή από κάτοικο του χωριού που πήγαινε στην εργασία του και ειδοποιήθηκε ο πρόεδρος και το Δ.Σ. που με υπεράνθρωπες προσπάθειες κατόρθωσαν να την περιορίσουν και να σώσουν τα γραφεία από ολοσχερή καταστροφή.


Ο Σύλλογος Προστασίας Περιβάλλοντος Αλιβερίου καταδικάζει με τον πιο έντονο τρόπο τον εμπρησμό τω γραφείων του Εξωραϊστικού Συλλόγου Μυλακίου Αλιβερίου συμπαρίσταται και τάσσετε στο πλευρό του Δ.Σ. του Συλλόγου και στον πρόεδρό του Χρ. Φούντα και ζητά από τις Αρχές να προχωρήσουν το γρηγορότερο δυνατόν στην διαλεύκανση της εγκληματικής αυτής ενέργειας ώστε οι δράστες να οδηγηθούν στην δικαιοσύνη.


Ο Εξωραϊστικός Σύλλογος Μυλακίου Αλιβερίου βρέθηκε μαζί με τους περισσότερου Συλλόγους της περιοχής Αλιβερίου στους μεγάλους περιβαλλοντικούς αγώνες των κατοίκων για ένα καλλίτερο περιβάλλον πχ ενάντια στην καύση των σκουπιδιών (RDF ) από την ΑΓΕΤ, ενάντια στην εγκατάσταση λιθανθρακικής μονάδας από την ΔΕΗ στις «Στάχτες Μυλακίου» δράση που κάποιους έχει ενοχλήσει.


Ένα χρόνο τώρα το Αλιβέρι έχει γίνει θέατρο μια ιδιότυπης τρομοκρατίας που σκοπό είχε να συκοφαντήσει και να τρομοκρατήσει το περιβαλλοντικό κίνημα της περιοχής, αναφέρουμε ενδεικτικά τον εμπρησμό του Δημαρχείου Αλιβερίου την 1η Φεβρουαρίου 2009 πράξη που προσπάθησαν κάποιοι να την αποδώσουν στην Greenpeace, καταστροφή των δέντρων που είχαν φυτευτεί από την Συντονιστική Επιτροπή Αλιβερίου και την Greenpeace, εμπρησμός των γραφείων της Περιοχής ΔΕΗ Αλιβερίου που πάλι κάποιοι προσπάθησαν να την αποδώσουν, ανεπιτυχώς, στο περιβαλλοντικό και οικολογικό κίνημα της περιοχής.


Η ΒΙΟΖΩ εκφράζει την αμέριστη συμπαράστασή της στους ανθρώπους του Εξωραϊστικού και Φιλοδασικού Συλλόγου Μυλακίου Αλιβερίου όπως και σε όλα τα θύματα της επανεμφανιζόμενης τρομοκρατίας αυτού του είδους συμφωνώντας ότι το περιβαλλοντικό και οικολογικό κίνημα δεν τρομοκρατείται, δεν εκφοβίζεται.


Ευχόμαστε δε στους μαχητές που έπεσαν θύματα των πυρομανών να συνεχίσουν τον αγώνα τους για ένα καλλίτερο περιβάλλον για όλους και να προχωρήσει αταλάντευτο με υπευθυνότητα, με αυτό που ξέρει καλά να κάνει αγώνες, αγώνες, αγώνες... για ένα καθαρό Αλιβέρι.


Η στρατηγική της έντασης του εκφοβισμού και της τρομοκράτησης των πολιτών του Αλιβερίου δεν θα περάσουν.