Ο βασιλιάς είναι γυμνός

Άρχισαν να έρχονται σιγά - σιγά τα μαντάτα πως ο «βασιλιάς Ταμιφλού» είναι... γυμνός. Ευτυχώς που ο ιός είναι πολύ πιό ήπιος ακόμα κι από την εποχιακή γρίπη. Για μια ακόμα φορά το ταμιφλού αποδείχτηκε λιγότερο ελπιδοφόρο από τη μαζική υστερία, που δημιούργησαν τα μαζικά μέσα ενημέρωσης με την καθοδήγηση κράτους και φαρμακευτικών εταιρειών. Η αρπαχτή στις τσέπες των καταναλωτών ήδη έχει γίνει. Τώρα θα μας κάνουν αφαίμαξη και των ασφαλιστικών μας ταμείων.

Πριν ακόμα αρχίσει ο μαζικός «σωτήριος» εμβολιασμός, για την θωράκιση (;) του πληθυσμού από τον ιό H1N1, ο σοβαρός κίνδυνος παρενεργειών πιστοποιείται από μια... εμπιστευτική επιστολή. Για πρώτη φορά το μεγάλο όπλο στη φαρέτρα των επιστημόνων, ενοχοποιείται για την εμφάνιση ενός σοβαρού νευρολογικού συνδρόμου που μπορεί να προκαλέσει ακόμα και παράλυση. Οι φόβοι πολλών επιστημόνων για την ασφάλεια του «περιβόητου» σκευάσματος -το οποίο μεριμνάται να χορηγηθεί πρώτα σε παιδιά και έγκυες- επιβεβαιώνονται ως εξής:

Όπως αποκαλύπτει η κυριακάτικη έκδοση της βρετανικής εφημερίδας «Μέιλ», η κυβέρνηση του Γκόρντον Μπράουν έχει ήδη αποστείλει εμπιστευτικές επιστολές σε 600 κορυφαίους νευρολόγους της Βρετανίας προκειμένου να τους προειδοποιήσει για τους κινδύνους που εγκυμονεί το εμβόλιο κατά της νέας γρίπης.

Σύμφωνα με το σχετικό δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας, το πανδημικό εμβόλιο που αναμένει με κομμένη την ανάσα ο πλανήτης για να θωρακιστεί απέναντι στην επέλαση του ιού Η1Ν1, μπορεί να προκαλέσει το σύνδρομο Guillain - Barre. Επιφανείς Βρετανοί νευρολόγοι έχουν στα χέρια τους από τις 29 Ιουλίου τις εμπιστευτικές επιστολές που φέρουν την υπογραφή της βρετανικής Υπηρεσίας για την Προστασία της Υγείας, όπου ειδικοί κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για τις σοβαρές παρενέργειες που μπορεί να προκαλέσει η χορήγησή του. Επιπλέον, γίνεται αναφορά στο 1976, όταν στις ΗΠΑ το κοινό αντιγριπικό εμβόλιο είχε ενοχοποιηθεί για το ίδιο νευρολογικό σύνδρομο. Το 1976 οι αμερικανικές υγειονομικές αρχές είχαν συνδέσει το κοινό αντιγριπικό εμβόλιο με τον θάνατο 25 ανθρώπων. Συνολικά, εντοπίστηκαν 500 περιστατικά, ενώ η αμερικανική κυβέρνηση είχε βάλει γερά το χέρι στην τσέπη για την αποζημίωση των ασθενών.

Οι φόβοι για πανδημία της γρίπης οδήγησαν τον τότε πρόεδρο των ΗΠΑ, Τζέραλντ Φορντ, να υιοθετήσει τον μαζικό εμβολιασμό του πληθυσμού έναντι της γρίπης. Το αποτέλεσμα ήταν τραγικό: εμβολιάστηκε το 25% του πληθυσμού πριν το εμβόλιο αποσυρθεί κατεπειγόντως. Η γρίπη είχε προκαλέσει το θάνατο μόνο ενός ανθρώπου, ενώ το εμβόλιο σκότωσε 25! Αξιοσημείωτο είναι ότι η απόσυρσή του έγινε δέκα εβδομάδες αφότου έγιναν γνωστοί οι κίνδυνοι από τη χορήγησή του.

Το γεγονός ότι τα παιδιά και οι νέοι είναι πιο ευεπίφορες ηλικιακές ομάδες απέναντι στον ιό της νέας γρίπης, και για τον λόγο αυτόν θα προηγηθούν στο πρόγραμμα εμβολιασμού, εντείνει -και δικαιολογημένα- την ανησυχία των ειδικών αναφορικά με την ασφάλεια του σωτήριου σκευάσματος. Στη Βρετανία, όπου έχουν καταγραφεί τα περισσότερα κρούσματα της νέας γρίπης στην Ευρώπη, η πρώτη δόση του πανδημικού εμβολίου θα χορηγηθεί το φθινόπωρο σε περισσότερους από 13 εκατομμύρια πολίτες, ανακοίνωσαν οι υγειονομικές αρχές της χώρας.

Το σύνδρομο Guillain Barre είναι ένα σπάνιο αυτοάνοσο νόσημα, το οποίο επηρεάζει τα περιφερικά νεύρα, δηλαδή αυτά που βρίσκονται εκτός του κρανίου και της σπονδυλικής στήλης. Νοσεί περίπου ένας στους 100 χιλιάδες, ενώ η πλειονότητα των ασθενών αναρρώνει πλήρως αν και εμφανίζονται περιπτώσεις ανάρρωσης διάρκειας ακόμα έως και τριών ετών.