Αλληλεγγύη στην Κούνεβα

Ο ένας την κρατούσε και ο άλλος της έριχνε βιτριόλι στο πρόσωπο αλλά και μέσα στο στόμα. Η γυναίκα έχασε το φως της και παλεύει για τη ζωή της. Κανένα κανάλι δεν έστειλε κάμερα έξω απο το νοσοκομείο που νοσηλεύεται... Ουδέποτε ο πρωθυπουργός την επισκέφθηκε για να της σφίξει ζεστά το χέρι... Η Κωνσταντίνα Κούνεβα (ιστορικός - που βγάζει τίμια το ψωμί της στη χώρα μας σαν καθαρίστρια), πληρώνει το θάρρος της γνώμης της και την αντίστασή της απέναντι στην βάρβαρη εκμετάλλευση και την ασυδοσία της εργοδοσίας. Η ελληνική κοινή γνώμη -αυτή που αντιστέκεται στην κατευθυνόμενη πληροφόρηση- είναι ανάστατη και οργισμένη.

Η ΒΙΟΖΩ εκφράζει την αλληλεγγύη της στην γυναίκα που τόλμησε να τα βάλει με τα μονοπώλια. Η ευθύνη όλων μας είναι μεγάλη. Πρέπει να αντιδράσουμε. Με όλους τους τρόπους.

...Με τη συμμετοχή μας σε όλες τις εκδηλώσεις που θα προγραμματισθούν.

...Με το λόγο μας. Ενυπόγραφα. Δεν έχουμε το δικαίωμα να σιωπούμε.

...Με την έμπρακτη αλληλεγγύη μας στο συγκεκριμένο συνδικάτο.

...Με την απαίτηση για εφαρμογή (και έλεγχο της εφαρμογής) της εργατικής νομοθεσίας.

Είναι ντροπή μέσα από την ασύδοτη λειτουργία θεσμών όπως οι εργολαβίες και υπεργολαβίες να γίνεται ενοικίαση/υπενοικίαση εργαζομένων με όρους σκλαβιάς και οι αρμόδιοι εμπλεκόμενοι φορείς και πρόσωπα να βολεύονται και να κοιτάζουν αλλού αντί να κάνουν το καθήκον τους.

Με την έμπρακτη (και οικονομικά) αλληλεγγύη μας στην Κωνσταντίνα Κούνεβα.

Κάλεσμα για την οικονομική ενίσχυση της άτυχης συνδικαλίστριας που δέχτηκε την δολοφονική επίθεση με βιτριόλι από τους μπράβους των εργολάβων σαν τιμωρία για τη δράση της ενάντια στην εργοδοτική αυθαιρεσία.

Ο αριθμός λογαρισμού είναι:

5012 019021 277 Τράπεζα Πειραιώς

DECHEVA ELENA KUNEVA KOSTADINKA NIKOLOVA

Να καταθέσουμε την ενίσχυση μας χωρίς δεύτερη σκέψη. Όχι από το περίσσευμα μας. Ας μας λείψουν τα χρήματα.

Είναι θέμα στοιχειώδους ταξικής και κοινωνικής αλληλεγγύης.

Είναι δήλωση ότι η εργοδοτική τρομοκρατία... ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!