ΟΧΙ ΣΤΑ ΜΕΤΑΛΛΑΓΜΕΝΑ !

Εκδήλωση - δράση για τα μεταλλαγμένα θα πραγματοποιήσει η ΒΙΟΖΩ στο πλαίσιο του COFESTIVAL 2008, το Σάββατο 8 Νοεμβρίου από τις 2 έως τις 9 το βράδυ (14:00-21:00), στο εκθεσιακό κέντρο HELEXPO PALACE (Κηφισίας 39, Μαρούσι, Αθήνα) και συνδιοργανωτής της εκδήλωσης θα είναι η ΔΗΩ. ΝΑΙ στην ποιοτική και ασφαλή γεωργία, σ' έναν κόσμο, που σέβεται τα δικαιώματα μας! Όσο το σύστημα βλέπει τους καταναλωτές σαν μάζα, θα τους προσφέρει τροφή κατασκευασμένη σε εργαστήρια "τρελών" επιστημόνων. Ενάντια σε κάθε επικίνδυνη λογική και στα συμφέροντα των πολυεθνικών, που βάζουν σκουπίδια στο τραπέζι μας και παίζουν με την υγεία μας, οφείλουμε να αντιδράσουμε. Το χρωστάμε στα παιδιά μας και στην ίδια τη φύση. Γιατί απλά δεν ήμαστε μάζα όπως μας βλέπουν! Αν δεν κραυγάσουμε η σιωπή μας είναι χρυσός για εκείνους!

Τα «μεταλλαγμένα», δηλαδή τα προϊόντα που περιέχουν γενετικά τροποποιημένους με μηχανικό τρόπο οργανισμούς, εισάγονται κατά εκατοντάδες χιλιάδες τόνους, μεταποιούνται και προωθούνται ανεξέλεγκτα, παράνομα, χωρίς να τηρούνται οι απαιτήσεις της ιχνηλασιμότητας και της σήμανσης, παρά...

...τις έντονες αντιδράσεις των πολιτών στα ανασφαλή τρόφιμα. 

...τις αποφάσεις του συνόλου των Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων της Ελλάδας, που κήρυξαν τις περιοχές τους «ελεύθερες από μεταλλαγμένα».

...την ισχύ του Πρωτοκόλλου της Καρθαγένης για τη βιοασφάλεια, που έχει ισχύ νόμου στην Ελλάδα

...το νομοθετικό πλαίσιο της χώρας μας για υποχρεωτική ιχνηλασιμότητα και σήμανση των μεταλλαγμένων...

Είναι προφανές ότι, έχει ανοίξει μία μεγάλη «κερκόπορτα» ανεξέλεγκτης διασποράς των μεταλλαγμένων από την παραγωγή του προϊόντος μέχρι την κατανάλωση και ο καταναλωτής στερείται πληροφόρησης -ως προς τον τρόπο επεξεργασίας και τα συστατικά των προϊόντων που διατίθενται- κατά παράβαση...

...του Νόμου

...της Διατροφικής Ηθικής και

...της Υγείας.

Ενάντια σε αυτό, χιλιάδες κινήματα σε όλο τον πλανήτη κινητοποιούνται για να αποτρέψουν τις συνέπειες που θα έχει η χρήση τους στον άνθρωπο και το περιβάλλον.

Ενεργό ρόλο στο παγκόσμιο κίνημα έχει και η ΒΙΟΖΩ, γι' αυτό μέσα σε αυτά τα πλαίσια διοργανώνει μια ημερίδα ενάντια στους γενετικά τροποποιημένους οργανισμούς, που θα πραγματοποιηθεί στο ECO-FESTIVAL 2008, τη μεγαλύτερη έκθεση βιολογικών προϊόντων στη Ελλάδα.
Στόχος είναι:

Η αφύπνιση του κινήματος στην Ελλάδα κατά των μεταλλαγμένων (ΓΤΟ), καθώς τον τελευταίο καιρό παρατηρείται μια στασιμότητα.

Η εκδήλωση - δράση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 8 Νοεμβρίου 2008 από τις 2 έως τις 9 το βράδυ (14:00-21:00), στο εκθεσιακό κέντρο HELEXPO PALACE (Κηφισίας 39, Μαρούσι, Αθήνα) και συνδιοργανωτής της εκδήλωσης θα είναι η ΔΗΩ.

Στο πρόγραμμα περιλαμβάνεται μια σειρά συζητήσεων - εκδηλώσεων:

* Συνέλευση φορέων και κινημάτων κατά των μεταλλαγμένων δηλαδή των γενετικά τροποποιημένων με μηχανικό τρόπο οργανισμών (ΓΤΟ) από τις 2 εώς τις 5 το απόγευμα (14:00-17:00)

* Επιστημονικά και Νομικά Ζητήματα που αφορούν τους ΓΤΟ από τις 5:30 εώς τις 6:30 το απόγευμα (17:30 - 18:30)
* Γενική Πολιτική Συζήτηση και ενημέρωση για τα μεταλλαγμένα με την παρουσία της πολιτικής ηγεσίας από τις 7 εώς τις 9 το βράδυ(19:00 - 21:00)

Στις συζητήσεις θα πάρουν μέρος εκπρόσωποι από τα ελληνικά και ευρωπαϊκά κινήματα κατά των μεταλλαγμένων, Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις, συνδικαλιστικοί φορείς και δίκτυα κατά των ΓΤΟ.

Επίσης, έχουν προσκληθεί στην τελευταία ενότητα οι αρμόδιοι υπουργοί της χώρας μας και οι επίτροποι (περιβάλλοντος και υγείας) της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Για να δυναμώσουμε το κίνημα ενάντια στην καλλιέργεια και τη χρήση των μεταλλαγμένων η παρουσία και η ενεργή συμμετοχή όλων σας στην ημερίδα είναι απαραίτητη.

Ο τρόπος και το είδος διατροφής είναι δική μας επιλογή και δεν θα αφήσουμε καμία πολυεθνική εταιρεία να έχει το πάνω χέρι και ταυτόχρονα να το βάζει και στην τσέπη μας.
Κανένα οικονομικό συμφέρον

πάνω από τον άνθρωπο και το περιβάλλον

Ελλάδα - Ευρώπη - όλη η Γη ελεύθερη από μεταλλαγμένα !

ΝΑΙ στην ποιοτική και ασφαλή γεωργία, σ' έναν κόσμο, που σέβεται τα δικαιώματα μας !

ΝΑΙ στα τοπικά ποιοτικά προϊόντα !